zondag 3 juli 2016

Tussen de regels #7

Goed nieuws voor fans van Karin Slaughter en Roald Dahl, een kat in de bibliotheek en celebrities die massaal aan het schrijven gaan. Je leest er alles over in de Tussen de regels van deze week.


* A.F. Th. van der Heijden schrijft dit jaar het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Het Dictee zal plaatsvinden op zaterdag 17 december.

* Wie heeft er als kind niet genoten van de verhalen van Roald Dahl en zijn Grote Vriendelijke Reus? De verfilming van De GVR, geregisseerd door niemand minder dan Steven Spielberg, draait vanaf 20 juli in de Belgische bioscopen. Je kunt de Vlaamse trailer hier al bekijken.

* In Brussels Expo ging donderdag de internationale tentoonstelling over de wereld van Harry Potter van start. In voorverkoop vlogen al meer dan 100 000 tickets de deur uit! De tentoonstelling loopt nog tot en met 11 september. Ga jij naar de expo?

* Na zeventig jaar krijgen de strips over cowboy Lucky Luke een opfrisbeurt, zo kondigde uitgeverij Ballon Media deze week aan. De strips krijgen een nieuwe cover, de teksten worden opnieuw vertaald en de taal wordt opgefrist. Ook zullen het lettertype en de kleuren worden aangepast.

* Goed nieuws voor de fans van Karin Slaughter! Er is namelijk een verfilming op komst van haar boek Triptiek, met Will Trent in de hoofdrol. De film zou uitkomen in 2017 of 2018.

* Je bent niet geslaagd als celebrity als je geen boek op je naam hebt staan en dat hebben zowel Lindsay Lohan, Kelly Osbourne als Lil Wayne goed begrepen. Alle drie schrijven ze een boek over hun leven en ervaringen.

* Wat een vertederend nieuws uit de bibliotheek! De tijgerkat Browser werd als kitten geadopteerd door de bibliotheek van White Settlement in de Amerikaanse staat Texas. Door de jaren heen werd ze de populaire mascotte van de bibliotheek. (Ze poseert tussen haar favoriete boeken voor de jaarlijkse kalender en heeft zelfs een eigen Facebook- en Instagramaccount.) Nu het stadsbestuur alle overheidsgebouwen 'diervrij' wil maken, komt de bevolking in opstand om Browser te redden. De werknemers van de bibliotheek verzamelden ondertussen al meer dan zeshonderd handtekeningen om de kat te laten blijven.

Zou jij het leuk vinden om een huisdier te hebben in de bibliotheek?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten