donderdag 21 juli 2016

RECENSIE | Verkeerd verbonden - Rainbow Rowell

Georgie McCool weet dat het niet goed gaat met haar huwelijk. Vlak voordat ze moet vertrekken naar het vliegveld om Kerstmis te vieren haar schoonfamilie, vertelt Georgie dat ze niet meer mee kan. Er is een grote kans opgedoken op haar werk, als ze die wil grijpen kan ze nu echt niet weg uit Los Angeles. Als haar man Neal en de kinderen vertrokken zijn naar de luchthaven, vraagt Georgie zich af of het nu over is. Of ze nu echt alles verpest heeft.

Die nacht ontdekt ze een manier waarop ze kan communiceren met Neal in het verleden. Het voelt alsof ze een kans heeft om haar huwelijk te redden nog voordat het begonnen is. Moet ze haar huwelijk redden? Of zouden Georgie en Neal beter af zijn als ze nooit waren getrouwd?


Rainbow Rowells Young Adults Fangirl en Eleanor & Park werden op niets dan lof onthaald in de boekblogwereld en ver daarbuiten. Verkeerd verbonden is haar nieuwe roman voor volwassenen en tegelijk het eerste boek dat ik van deze bejubelde auteur las.

Het concept van een magische telefoon sprak me heel erg aan, de uitwerking ervan in dit geval iets minder. Ik verwachtte een meeslepend verhaal met een vleugje magie à la Cecelia Ahern, wat ik kreeg was een langdradig scenario dat zichzelf eindeloos herhaalde: Georgie belt Neal in het verleden, ze kibbelen wat, Georgie piekert zich in de daaropvolgende uren suf over haar huwelijk en de magische telefoon en de volgende avond begin alles weer opnieuw. Oh ja, tussendoor is het ook nog de bedoeling dat ze samen met haar beste vriend Seth schrijft aan hun eigen comedyserie, maar daar komt uiteraard niet veel van terecht, aangezien Georgie alleen maar met zichzelf en haar telefoon bezig is. (De ware toedracht van die telefoon wordt trouwens nooit onthuld, dat is nog het meest frustrerende!)

Daarbij komt nog dat ik Georgie helemaal geen aangenaam personage vond. Ik ergerde me blauw haar zelfmedelijden en vooral aan haar kapotte iPhone die ze vertikt te vervangen. (Ga. Gewoon. Naar. De. Winkel.) Neal daarentegen leek me wel een intrigerend personage en ik vond het dan ook jammer dat zijn perspectief niet aan bod komt. Zijn beweegredenen worden op geen enkel moment duidelijk en hij blijft een vaag personage. 

Dit verhaal heeft zoveel potentieel en ik vind het oprecht jammer dat dat er niet uit is gekomen. Wat ik wél ga onthouden van dit boek is deze prachtige quote:


"Niemands leven past zomaar bij elkaar", zei Neal. "Bij elkaar passen is iets waar je aan werkt. Iets wat je mogelijk maakt, omdat je van elkaar houdt."


Verkeerd verbonden
Oorspronkelijke titel: Landline (vertaling door Renée de Graaf)
Rainbow Rowell
Aantal pagina's: 320
ISBN 9789021402932
Uitgeverij Q (juli 2016)

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten