zaterdag 23 juli 2016

RECENSIE | Een zomer in Frankrijk - Eva de Wit

Een zomer in Frankrijk van Eva de Wit is een heerlijke feelgoodroman die zich afspeelt in een chateau in… juist: Frankrijk! Het zonnige zuiden trekt de vriendinnen Jet, Kiki en Anne wel aan. Maar ook in Frankrijk moet hard gewerkt worden, zelfs in de zomer. Het ogenschijnlijk idyllische chateau blijkt flink vervallen en de administratie is een janboel. Gelukkig zijn er lieve mensen die het leven de Franse charme geven waar de vriendinnen naar op zoek waren. Eva de Wit zou Eva de Wit niet zijn als ze daar niet voor zorgde! Een zomer in Frankrijk is een warm feelgoodbad van de auteur van Een huis in Frankrijk. Irrésistible!


Vorige zomer las ik Een huis in Frankrijk, het debuut van Eva de Wit. Dit jaar staat ze er dus opnieuw met een zomerse roman in hetzelfde thema. In Een zomer in Frankrijk proberen drie Nederlandse vriendinnen een hotel te runnen nadat ze eigenaar ervandoor is gegaan en dat zorgt voor de nodige strubbelingen; zeker wanneer er een leuke man in het spel komt.

Zoals wel vaker in dit genre blijven de personages nogal op de vlakte en zijn de plotwendingen vrij voorspelbaar. Dat vind ik op zich geen enkel probleem als het verhaal goed in elkaar zit - en dat doet het - en wanneer de schrijfstijl ervoor zorgt dat ik met plezier blijf verder lezen. En dat laatste miste ik. De opsommende, vertellende stijl haalt alle vaart uit het verhaal waardoor verder lezen bijna een opdracht werd, hoewel ik heel graag wilde weten hoe het afliep met de drie dames.

Een huis in Frankrijk vond ik een prima boek om lekker te lezen zonder nadenken en dat zou zeker ook voor dit boek gelden als de schrijfstijl wat minder opsommend was. Jammer, want met het opzet, de sfeerschepping en de personages zit het zeker goed.


Een zomer in Frankrijk
Eva de Wit
Aantal pagina's: 304
ISBN 9789401907033
Uitgeverij Zomer & Keuning (juni 2016)

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten