zondag 26 juni 2016

Tussen de regels #6

Iedere zondag verzamel ik in Tussen de regels de laatste boekennieuwtjes. In deze zesde editie een nieuwe Jojo Moyes (!), een onderzoek naar interactieve e-books en het Poëziegeschenk van 2017.* Ik begin maar onmiddellijk met het boekennieuwtje waar ik het vrolijkst van werd deze week: Eind dit jaar verschijnt bij uitgeverij De Fontein Dans met mij, een nieuwe roman van Jojo Moyes. Ik kan niet wachten!

* De Nederlandse vertaling van de 'achtste' Harry Potter verschijnt in november bij uitgeverij De Harmonie. Harry Potter en het Vervloekte Kind Deel Een en Twee zal een bewerking zijn van de toneeltekst zoals die gebruikt werd tijdens de repetities.

* Hoe emotioneel ben jij tijdens het lezen? Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar zoekt proefpersonen die hun leeservaring willen laten meten voor een nieuw onderzoek rond interactieve e-books. Je leest er alles over op hun Facebookpagina.

* Jules Deelder schrijft het Poëziegeschenk van 2017! De Poëzieweek start op 26 januari 2017 met Gedichtendag.

* Uitgeverij Leopold komt met een eigen YA-imprint. Bij Young & Awesome zullen dit najaar vier gloednieuwe Young Adults én hele toffe goodies verschijnen. Vooral die sokken vind ik geweldig!

* Woensdag werden in Amsterdam de tien beste kinderboeken van 2015 bekroond met een Zilveren Griffel. Alle tien maken ze kans op de Gouden Griffel die begin oktober wordt uitgereikt. O.a. De tuin van de walvis van Toon Tellegen en Gips van Anna Woltz vielen in de prijzen. Je kunt alle winnende boeken hier terugvinden.

* Begin deze week overleed de Franse schrijfster Benoîte Groult op 96-jarige leeftijd. Ze is vooral bekend van haar feministische romans waaronder Zout op mijn huid uit 1988, een boek dat ik nog altijd niet gelezen heb.

Heb jij Zout op mijn huid gelezen? Is het een aanrader?Geen opmerkingen:

Een reactie posten