zondag 19 juni 2016

Tussen de regels #5

In boekenland is het nooit echt komkommertijd! Wat dacht je van een gezelschapsspel met boeken in de hoofdrol of een echte leesmarathon?


* De ECI Literatuurprijs is op zoek naar juryleden voor de nieuwe Lezersprijs, die in 2016 voor het eerst zal worden uitgereikt. Een jury van 50 lezers, 25 uit Nederland en 25 uit Vlaanderen, leest onder leiding van juryvoorzitter Peter Vandermeersch de zes boeken van de shortlist van de ECI Literatuurprijs. Iets voor jou? Je kunt je hier opgeven!

* Heb jij ook altijd te weinig tijd om te lezen? Misschien kunnen de tips op Boek tijd voor een boek je helpen! Om je alvast op weg te helpen organiseren ze dinsdag 21 juni een leesmarathon in Antwerpen, Gent en Brussel.

* Twee Duitsers met liefde voor literatuur bedachten een gezelschapsspel waar je alleen je boekenkast voor nodig hebt! De spelregels van Mimikry - Das Spiel des Lesens kun je hier nalezen!

* Dan Brown schenkt 300 000 euro aan de Ritman Bibliotheek in Amsterdam. Hij kwam zelf regelmatig in de bibliotheek vol mystieke, filosofische, religieuze en esoterische boeken uit de 15de eeuw tot heden om inspiratie op te doen voor zijn romans. De bibliotheek zal het geld gebruiken om haar collectie te digitaliseren.

* De shortlist voor De Inktaap is bekend! Voor deze literaire jongerenprijs lezen en beoordelen scholieren tussen 15 en 18 jaar de keuzes van de jury's van verschillende andere literaire prijzen:
  • Het hout van Jeroen Brouwers (ECI Literatuurprijs 2015)
  • Fansi´s stilte van Tessa Leuwsha (Caribische nominatie)
  • Jij zegt het van Connie Palmen (Libris Literatuur Prijs 2016)
  • Malva van Hagar Peeters (Fintro Literatuurprijs 2016)

Niet bepaald boeken die ik zelf op de middelbare school uitgekozen zou hebben, jullie wel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten