zondag 5 juni 2016

Tussen de regels #3

Ook deze week heb ik weer heel wat leuke boekennieuwtjes voor jullie op een rijtje gezet. Deze week in de hoofdrol: de gereglementeerde boekenprijs en véél literaire prijzen!


* De Vlaamse regering heeft de gereglementeerde boekenprijs goedgekeurd. Vanaf 2017 zullen alle boeken de eerste zes maanden na verschijning een vaste prijs krijgen.

* De Brits-Amerikaanse young-adultschrijfster Meg Rosoff wint de Astrid Lindgren Memorial Award 2016 voor haar gehele oeuvre.

* Een anonieme programmeur heeft een emoji-versie van de Bijbel gemaakt. Het duurde een half jaar om de emoji-Bijbel te maken. Benieuwd? Je kunt hem nu downloaden in de App-store!

Zuiverheid, de jongste roman van de Amerikaanse bestsellerauteur Jonathan Franzen, wordt bewerkt tot een televisieserie. James Bond-acteur Daniel Craig vertolkt een van de hoofdrollen.

* Op een veiling in Parijs is een collectie notities en persoonlijke documenten van auteur Marcel Proust verkocht voor 1.24 miljoen euro. Topstuk van de veiling was een verzameling handgeschreven en gedrukte proeven die Proust maakte voor zijn roman A l'ombre des jeunes filles en fleurs.

* Esther Verhoef heeft de Gouden Strop 2016 gewonnen met Lieve mama. Ze was in het verleden al vier keer genomineerd, maar ging dit jaar dus ook echt met de prijs aan de haal. Onder de genomineerden ook één Belgische: Hilde Vandermeeren, schrijfster van Stille grond.

* Vanavond worden de Fintro Literatuurprijs 2016 uitgereikt. Je kunt de prijsuitreiking live volgen op Canvas. Op de shortlist vijf boeken die ik nog niet gelezen heb:
  • Compassie van Stephan Enter
  • Jij zegt het van Connie Palmen
  • Malva van Hagar Peeters 
  • Muidhond van Inge Schilperoord
  • De onderwaterzwemmer van P.F. Thomése
Welk boek mag van jou winnen vanavond?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten