vrijdag 3 juni 2016

Tot ziens mei, welkom juni!

Waar ik in april vooral leuke romans las, was mei eerder een thrillermaand. Zo van die boeken die je amper durft te lezen bij het onweer dat we de afgelopen dagen meer dan genoeg gehad hebben. Kijk je mee?


Tot ziens mei!

Een thrillerdebuut met een heerlijk gecompliceerde, maar zorgvuldig uitgewerkte plot. Een aanrader voor deze zomer én de rest van het jaar.

Ik verwachtte nachtmerries en slapeloze nachten, maar die bleven uit. Niet zo spannend als ik verwacht had dus, maar wel een heel mooi, melancholisch en mysterieus verhaal.

In een rauwe stijl schrijft Miriam Bruijstens over de lotgevallen van een gecompliceerde jonge vrouw. Eenzaamheid en pijn voeren de boventoon en die emoties komen hard aan. Tegelijk is dit ook een hoopvol verhaal.

Nog zo'n thrillerdebuut waar ik van onder de indruk was! Het verhaal zit knap in elkaar, met interessante, ronde karakters en spannende plottwists. 

Met een zwaar thema als kinderverwaarlozing is dit zeker geen boek waar je vrolijk van wordt. Het is een beklemmend en intriest verhaal, dat me zwaar op de maag lag. Gelukkig lijkt er aan het einde van het verhaal wel een sprankje hoop te zijn op een fijne toekomst.


Welkom juni!

In juni ga ik nog even verder op het thriller-elan. Zo lees ik op dit moment Beschadigd van Ika Gerritsen. Verder mag je nog recensies verwachten van o.a. In de familie van Joyce Spijker (nog een thriller!) en Toen ik eindelijk durfde van Chantal Straver.

En juni is ook de maand waarin Boekboetiek jarig is. Om dat te vieren organiseer ik vanaf 6 juni een heuse feestweek. Kom dus zeker nog eens een kijkje nemen!


Wat was jouw favoriete boek van de afgelopen maand?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten