zondag 29 mei 2016

Tussen de regels #2

Ook deze week heb ik weer heel wat leuke boekennieuwtjes voor jullie op een rijtje gezet. Deze week in de hoofdrol: poëzie in de regen, kinderen zonder schoenen en een notitieboekje van maar liefst 720 pagina's.


* Als het regent blijf ik het liefst lekker binnen, maar om alle mensen die wél door de regen moeten wat op te vrolijken hebben ze in Boston iets leuks bedacht. Met waterafstotende verf werden gedichten op de stoep geschilderd, die enkel zichtbaar zijn als het regent.

* Uit een grootschalig onderzoek blijkt dat kinderen die geen schoenen dragen op school daar niet alleen vroeger aankomen en langer blijven, maar ook meer lezen. 

* Afgelopen week werd de Luisterboek Award 2016 uitgereikt; de prijs voor de beste voorlezer van Nederland. Adriaan van Dis kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus.

* Uit cijfers die De Standaard opvroeg bij het Vlaams Fonds voor de Letteren blijkt dat Kaas het meest vertaalde Vlaamse boek aller tijden is. De novelle van Willem Elsschot uit 1933 werd vertaald in dertig talen. De meest vertaalde roman van een levende Vlaamse auteur is Slaap! van Annelies Verbeke, dat in twintig talen verscheen.

* Er komt een heuse televisieserie van de bestseller Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen op de Nederlandse televisie. 

* De bekende kinderboekenreeks Tiny krijgt na zestig jaar een make-over. De gedateerde teksten zullen aangepast worden aan de moderne samenleving, maar de illustraties veranderen niet. 

* Het notitieboekje dat regisseur Francis Ford Coppola bijhield tijdens het maken van The Godfather verschijnt in november in boekvorm. Het boek zal maar liefst 720 pagina's tellen.


Lees jij wel eens zo'n dik boek of ben je er, net als ik, ook een beetje bang van?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten