woensdag 4 mei 2016

Tot ziens april, welkom mei!

Na weersomstandigheden die het best te omschrijven waren als "vijftig tinten grijs" lijken we nu eindelijk op de juiste koers richting zomer te zitten. Beter nog, ik las zowaar voor het eerst dit jaar een boek buiten in het zonnetje. Dit en alle andere boeken die ik vorige maand las, heb ik nog even verzameld in dit overzichtje! (Klik op de titel om de volledige recensie te lezen!)


Tot ziens april!

Gebaseerd op het levensverhaal van de betovergrootvader van de schrijfster, is dit boek een intrigerend en meeslepend verhaal over een vader en een zoon die niet met maar ook niet zonder elkaar kunnen, over een jongeman die evenveel op zijn vader wil gelijken dan dat hij van hem wil verschillen. Een boek in een aangename stijl, over een uiterst intrigerende periode in de geschiedenis.

De jongen op de berg - John Boyne
Enkele jaren na De jongen in de gestreepte pyjama keert John Boyne met dit boek terug naar de Tweede Wereldoorlog. Met een kinderlijke eenvoud vertelt hij een verhaal dat even schokkend als onrustwekkend is. Boyne bewijst met dit boek nog maar eens wat voor een rasverteller hij is.

Dit spannende dystopische verhaal is van een heel andere soort dan de paranormale romances die we van Jen gewoon zijn. Wel herkenbaar zijn haar fijne schrijfstijl en haar talent voor sfeerschepping. Toch was ik over Het Boek van Voorheen niet zo enthousiast als over de andere boeken die ik van Jen las. Ik werd niet zo meegesleept als anders en kreeg maar moeilijk een band met de personages.

Het kleine leven van Norbert Jones - Marloes Kemming
Dit boek is een ware ode aan de nostalgie! Het heeft mij alleen nog maar gesterkt in mijn overtuiging dat de waarde van voorwerpen niks te maken heeft met geld, maar alles met herinneringen. Het hoofdpersonage is een innemende oude man die je hart steelt vanaf de eerste bladzijde.

Een verloren liefde - Iona Grey
Ja, ik heb een zwak voor oorlogsromances. Dus het kon bijna niet misgaan met Een verloren liefde, het debuut van Iona Grey. De schrijfster heeft de perfecte balans tussen heden en verleden, tussen beschrijvende passages en dialogen gevonden.

Welkom mei!

In mei mag je zeker recensies verwachten van Zwerfsteen van Kathelijn Vervarcke en De onderkant van sneeuw van Ilse Ruijters. Verder doe ik mee aan de blogtour rond Seance, de nieuwste thriller van Kevin Valgaeren. Mijn bijdrage komt op 27 mei online!


Welke boeken las jij zoal in april?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten