zondag 17 april 2016

Gewoon Gelukkig #6

In de vorige Gewoon Gelukkig vertelde ik al dat ik eindelijk mijn leesflow weer heb teruggevonden en daar word ik nog iedere dag blij van. Samen met het mooie weer lijkt ook mijn goed humeur weer terug van weggeweest. (Die winterdip duurde nu al zolang dat hij stilaan voor voorjaarsmoeheid kon doorgaan.) Al zullen al die mooie nieuwe zomerboeken daar misschien ook wel voor iets tussen zitten.


Geliket
Liesbet schreef vorige week een artikel over eerlijkheid en directheid waar ik me helemaal in kon vinden. Ook ik probeer mijn mening over boeken genuanceerd te brengen en ik merk dat ik daarmee een pak minder direct ben dan veel van mijn (overwegend Nederlandse) collega-boekbloggers. 

Geshopt
Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar ik ben er in geslaagd om een zomerjas én sandalen te scoren. Laat de zomer maar komen!

Gejuicht
Vorige week wees Judith me erop dat we allebei, samen met Femkegeciteerd worden in de nieuwe zomercatalogus van VBK Media. Ik stuiterde zo'n beetje door de kamer en na wat over en weer gemail is het me ook nog gelukt om aan een papieren exemplaar te geraken. Mijn dag week was op slag goed.

Gebladerd
Je kunt er de laatste weken niet naast kijken: de nieuwe zomerbrochures van de uitgeverijen zijn er weer! Ook ten huize Boekboetiek vielen er weer een paar prachtexemplaren op de mat en ik kon dus naar hartenlust bladeren en nieuwe boeken op mijn wishlist zetten.

Gevloekt
Heb ik ooit al verteld dat ik lymfoedeem heb in mijn linker been? Gelukkig heb ik hier dankzij lymfedrainage bij de kinesist meestal weinig last van, maar af en toe (lees: nu) speelt het weer op en dat frustreert me mateloos. Aanvaarden dat mijn lichaam soms niet kan wat ik wil dat het kan blijkt iedere keer weer een werkpunt.

Gewonnen
De laatste tijd heb ik naast geluk in de liefde ook nog wel eens wat geluk in het spel. Zo won ik bij Judith een exemplaar van De negen dagen van Rabbit Hayes en dankzij een Facebookactie van uitgeverij Meulenhoff ben ik een pakketje stickers van Lars van der Werf rijker. Plakken maar!

Gelezen
Hij stond al sinds kerst in mijn kast, maar het lukte me nu pas om De jongen op de berg van John Boyne uit te lezen. Dit weekend bracht ik dan weer door in het gezelschap van Het Boek van Voorheen van Jen Minkman en Het kleine leven van Norbert Jones van Marloes Kemming. Recensies volgen snel!

Geconfronteerd
Dankzij de #Boekbekentenissen die uitgeverij Blossom Books lanceerde op Twitter werd ik nog maar eens geconfronteerd met het feit dat bijna de helft van mijn boekenkast uit ongelezen boeken bestaat. Iets waar ik al heel lang verandering in wil brengen, maar het lukt me gewoon niet omdat ik recensieboeken altijd voorrang geef. Hoe bewaren jullie dit evenwicht? Alle tips zijn welkom!


Wat maakte jou deze week gewoon gelukkig?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten