woensdag 27 januari 2016

RECENSIE | Literary Listography - Lisa Nola & Holly Exley

Ik hou van lijstjes maken. Ik ben er zelfs een beetje verslaafd aan. En dat komt goed uit, want voor een warhoofd als ik zijn lijstjes ook gewoon onmisbaar. Een boek als Literary Listography is mij dan ook op het lijf geschreven. Want wat is er nu leuker dan lijstjes maken over boeken?


Met welk personage zou je wel eens op een date willen gaan? Wie zijn je favoriete schrijvers? Welke boeken zouden ze zeker nog moeten verfilmen? Aan de hand van meer dan zeventig vragen/stellingen kun je zo goed als al je boeken oplijsten.

Op de rechter bladzijde heb je voldoende plaats om je lijstje neer te pennen en op de linker vind je een bijpassende illustratie. Sommige lijstjes hebben meer plaats nodig, dus voor je favoriete openingszinnen bijvoorbeeld, zijn er meerdere pagina's voorzien. Er zitten heel wat originele onderwerpen tussen die je aan het denken zetten over je boeken en de prachtige waterverfillustraties van Holly Exley zorgen ervoor dat Literary Listography niet zomaar een notitieboekje is zoals je er al zoveel hebt. 


Toen ik het boek cadeau kreeg met Kerstmis, ben ik al zoveel mogelijk lijstjes beginnen aanvullen en ook nu blader ik er nog regelmatig doorheen op zoek naar lijstjes waar ik pas gelezen boeken kan bijschrijven. Na een tijd heb je zo een persoonlijk leesdagboek gecreëerd dat ook later nog de moeite waard is om te bekijken en inspiratie op te doen. 

Hoewel ik het van zo'n mooi vormgegeven boek jammer vind dat het geen hardcover is, is Literary Listography een heel leuk hebbeding en een origineel cadeautje voor alle boekenwurmen die van lijstjes houden.


Literary Listography - My life in reading lists
Lisa Nola & Holly Exley
Aantal pagina's: 160
ISBN 9781452131603
Uitgeverij Chronicle Books Llc (augustus 2014)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten