dinsdag 1 december 2015

Tot ziens november, welkom december!

Huh? Wacht even. Waar is november naartoe? Die donkere, trieste maand die normaal altijd een eeuwigheid lijkt te duren is dit jaar voorbij gevlogen. Een gezellige dag op de boekenbeurs, een paar dagen vrij om lekker te lezen én onze kerstboom opgezet. Ja, november was een mooie maand.


Tot ziens november!

Tijdens #Boektober las ik op de valreep nog Undercover Lover van Rachel Gibson uit. Het was na Hals over kop het tweede boek dat ik van haar las en ze worden zo stilaan mijn guilty pleasure. Luchtig, ontspannend en romantisch - meer moet dat soms niet zijn.

Het iets serieuzere werk kwam ik daarna tegen in de vorm van De Vlamberken van Lars Mytting. Die weinigzeggende buitenkant doet het niet vermoeden, maar dit boek is voor mij dé verrassing van 2015. Ook aangenaam verrast was ik trouwens door Sky van Ellen Lina. Ooit zal ik je weer zien was één van mijn favorieten van vorig jaar en ook Sky zal dit jaar heel hoog in mijn favorietenlijstje eindigen. 

Daarna was het weer eens tijd voor een goeie, ouderwetse thriller. Hoewel, ouderwets is niet het juiste woord als het over Schakels van Nico de Beer gaat. Dit originele verhaal klopt tot in de kleinste details en sleept je helemaal mee. 

Om te bekomen van de spanning nam ik de dichtbundel Druppelende gedachtes van Liesanne van der Plas erbij. Liesanne schreef haar diepste gevoelens neer en het resultaat is een gevarieerde en vooral persoonlijke dichtbundel.

Ook Anne Tyler wist met Afscheid voor beginners een gevoelige snaar te raken. Op een ingetogen en sobere manier vertelt ze het verhaal van Aaron Woolcott, een man die onverwachts afscheid moet nemen van zijn vrouw, maar na haar dood nog regelmatig gesprekken met haar voert.

Afgelopen zondag las ik nog twee boeken, waaronder De zee zien van Koos Meinderts. Na Lang zal ze leven was ik heel benieuwd naar zijn tweede jeugdroman. Mijn recensie lees je in de loop van december; net zoals die van De wilde jongen uit de Aveyron, een hedendaagse vertaling van het negentiende-eeuwse werk van Jean Marc Gaspard Itard.

En verder?
Verder bracht ik naar jaarlijkse gewoonte een bezoekje aan de Antwerpse Boekenbeurs. De buit bleef al bij al beperkt, maar het werd een héél gezellige dag waar alles mocht en niets moest. Want met al dat moeten heb ik het de laatste tijd wel een beetje gehad. Gelukkig zijn er een paar tips voor minder moeten die bij mij wel goed helpen.

Wat ook altijd werkt, is eropuit trekken met mijn camera. De laatste maanden krijg ik steeds meer plezier in fotograferen. Het resultaat deelde ik ook afgelopen maand in Door de lens. Ik ben trouwens nog altijd op zoek naar leuke fotografieblogs om te volgen. Als jij tips hebt, hoor ik het graag!

Welkom december!

December is natuurlijk dé feestmaand! Onze kerstboom staat al (en hij is mooooi) en ik kijk heel erg uit naar de feestdagen. Gelukkig zit er dit jaar ook voor mij een weekje vakantie in en natuurlijk hoop ik voor het nieuwe jaar aanbreekt nog een paar goede boeken te lezen.

Bij Zwartraafje won ik vorige maand Harde liefde van Meredith Wild, en hier ben ik heel benieuwd naar. Ook Haar naam is Poppy Day van Amanda Prowse wil ik graag dit jaar nog uitlezen. Iets verder op mijn lijstje vind je de debuten Kleermakerszit van Layla Alizadah en Faye en Sean, a love story van Marina Folkers terug. Aan leesvoer geen gebrek de komende maand!


Welke boeken heb jij allemaal gelezen in november?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten