vrijdag 4 december 2015

TAG | Over thee

Het is geen geheim dat thee mijn favoriete drankje is, zeker in de winter. Er stond zelfs een blogpost met mijn favoriete thees in de steigers. Daarom kon ik het niet laten om deze tag over thee die ik op Liekes blog vond in te vullen.


Losse thee of theezakjes?
Losse thee is natuurlijk het lekkerst, maar een theezakje uit een doosje plukken is makkelijker. Daarom vul ik wel eens een aantal theefilters met losse thee, dan moet ik niet aan de slag met een thee-ei of een netje waar de helft van de thee toch los doorheen valt.

Sterke thee of slappe thee?
Dat hangt er een beetje van af over welke thee het gaat. Kruidenthee heb ik het liefst slap, fruitthees mogen dan weer sterk zijn.

Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?
Ik hoef eigenlijk niet per se iets te eten bij mijn thee, maar een stukje chocolade of een koekje gaan er altijd in.

Wat zijn je favoriete merken thee?
Celestial Seasonings, Clipper en Pickwick hebben superlekkere theesoorten in hun gamma.

Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee?
's Avonds en vlak voor het slapengaan drink ik graag Sleepytime van Celestial Seasonings, een cafeïnevrije kruidenthee met o.a. munt, citroengras en kamille. 


Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment.
Ik ben vooral fan van zoete theesoorten. Mijn favorieten op dit moment zijn rooibos met mango en perzik van Pickwick, biologische aardbei en vlierbloesem van Clipper en Black Cherry Berry van Celestial Seasonings.

Uit welke kopje(s) of glazen drink je het liefst thee?
Mijn twee Jip & Janneke bekers van de HEMA vind ik nog altijd geweldig. 

Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen? (Denk aan groot, klein, dik/dun glas, dik/dun steen)
Mijn ideale theekopje is vooral heel groot. Vooral géén kopje dus, maar een echte beker. Dat vind ik trouwens ook smakelijker om uit te drinken dan een theeglas.

Welke thee vind je echt niet te pruimen?
Groene en zwarte thees vind ik niet lekker, hoe gezond ze ook mogen zijn. Ook hippe Chai-thees zijn niet aan mij besteed, die zijn dan weer te kruidig.

Wanneer geniet je het meest van een kopje thee?
Op een regenachtige zondagmiddag, onder een dekentje met een boek erbij. Thee drinken associeer ik echt met rust en ontspanning en ik zal dus ook nooit thee drinken op mijn werk, net zoals ik thuis nooit koffie drink.


Drink jij ook zo graag thee? Wat zijn jouw favorieten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten