zondag 6 december 2015

Gewoon Gelukkig #1

Begin dit jaar stopte ik met het Dagboek van een boekenblogger en hoewel ik gehecht ben aan bloggen in relatieve anonimiteit, bleef het toch kriebelen om meer met jullie te delen dan alleen recensies en nieuwe aanwinsten. Afgelopen jaar miste ik steeds vaker een persoonlijke toets op mijn blog en dus ging ik op zoek naar een andere, nieuwe manier om de wereld op de hoogte te houden van wat er speelt in mijn leven. Een dagboekje nieuwe stijl, zeg maar. Zo werd Gewoon gelukkig geboren, want dat ben ik, of dat probeer ik toch zo veel mogelijk te zijn. Ik word gelukkig van kleine dingen zoals een leuk liedje of een mooie foto, een interessant tv-programma of een lezenswaardige nieuwe blog. Al die kleine dingen die mijn leven kleur geven deel ik met jullie in deze nieuwe rubriek.


Gekeken
De laatste tijd kijken mijn vriend en ik eigenlijk weinig tv. Maar heel af en toe komt er toch zo'n programma voorbij dat het kijken meer dan waard is. Ten Oorlog, op Eén, is zo'n programma. In het spoor van de geallieerden trekken Arnout, Jonas en Mik door Europa, richting Berlijn. Onderweg bezoeken ze belangrijke historische plaatsen en interviewen ze mensen die er zeventig jaar geleden zelf bij waren. Vooral dat laatste doet me altijd weer kijken naar dit programma. Gewoon omdat ik het zo belangrijk vind om het verleden te herinneren, ook nadat de laatste getuige overleden is.

Geluisterd
In de auto luister ik normaal gezien altijd naar Q-music, maar de laatste tijd "zap" ik steeds vaker naar een cd. Op dit moment zit Rivals van Kensington in de cd-speler. Ik hou van hun typische sound en vooral Done with it en War staan regelmatig op repeat. 

Geliket
Shifra's eindejaarsactie Post a smile toverde een smile op mijn gezicht. Ze verzamelt de komende weken zoveel mogelijk kerstkaarten om ze daarna uit te delen aan eenzame bejaarden in het rusthuis in haar woonplaats. Kijk, dat vind ik nu eens een prachtig initiatief!

Gelezen
De hele week las ik eigenlijk weinig of niet, behalve blogjes dan. (Ik slaag er tegenwoordig opvallend goed in om mijn Bloglovin-feed niet te laten overlopen.) Vrijdag begon ik in Faye en Sean, a love story van Marina Folkers en het is echt moeilijk weg te leggen!

Gedroomd
Afgelopen week ging ik 's nachts op reis naar Spanje. Het was er heerlijk weer en ik logeerde in een fantastisch hotel. Maar het allerleukste vond ik toch wel het shuttlevliegtuigje voor duiven dat daar voorbij kwam gevlogen. Op regelmatige tijdstippen konden de duiven van op het marktplein meevliegen naar het strand. Handig toch?

Getwijfeld
Ik twijfel aan vanalles en nog wat en vooral aan mezelf en mijn kunnen. Zo twijfelde ik deze week regelmatig aan dit artikel. Aan de titel ervan maar ook of ik het überhaupt wel online zou durven gooien. Als je dit leest heb ik mijn twijfels overwonnen en toch op de publiceerknop geklikt.

Gegeten
Donderdag verjaarde mijn papa en om dat te vieren gingen we zaterdag gezellig uiteten. Ik had tomatensoep, stoofvlees met frietjes en een cappuccino met veeeel slagroom als dessert. Ook was Sinterklaas op bezoek geweest, dus de komende weken eet ik waarschijnlijk vooral chocolade. Dat doet me er trouwens aan denken dat er nog een reep Tony's Chocolonely's puur met pecan en kokos in de kast ligt...

Geprofiteerd
Ik vind het allemaal heel gezellig en zo, de kerstboom en de kaarsjes, maar wat ik wel vervelend vind aan deze tijd van het jaar is het gebrek aan licht om goede foto's te maken. Deze week kocht ik een paar enorme vellen wit papier om een soort van home made fotostudio in elkaar te knutselen en daarmee ging ik gisteren met het allerlaatste restje licht aan de slag. Ik plakte het papier aan een tafeltje tegenover het raam en het witte papier reflecteerde nog nét genoeg licht voor een paar geslaagde foto's. 

Geërgerd
Heb jij dat ook? Je blauw ergeren aan roddelblaadjes maar ze toch altijd lezen als ze ergens liggen? Deze week gebeurde het weer. Ik ergerde me aan foto's van zogenaamd "te gespierde" celebrity's. Alsof iedere vrouw die nog maar naar gewichten kijkt, verandert in een bodybuilder. Niet dus (want dan was ik al lang breder dan de doorsnee man).

Genoten 
Ik geniet nog iedere dag van mijn nieuwe job die al niet meer zo heel nieuw is ondertussen. Zelfs op de allerdrukste momenten voel ik me innerlijk nooit meer zo opgejaagd als vroeger. Zo verspil ik veel minder kostbare energie die ik na de werkuren kan besteden aan lezen, sporten of bloggen. En ik zeur minder, da's dan weer meegenomen voor de mensen in mijn omgeving. Denk ik.

Geblogd 
De Over thee-tag was deze week één van de meest gelezen artikels op Boekboetiek. Jullie zijn duidelijk even grote theedrinkers als ik! Alleen mijn papa, een echte koffiedrinker, was er niet zo enthousiast over. Gelukkig was hij dat wel over de nieuwe header!

Hoe was jouw week? Wat maakte jou gelukkig?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten