zondag 1 november 2015

Tot ziens #Boektober, welkom november!


Je kon er de afgelopen maand niet naast kijken, oktober was #Boektober. Dagmar daagde iedereen uit om meer boeken te lezen dan normaal en ook ik ging de uitdaging aan. Ik nam me voor om zeven boeken uit te lezen en tot mijn eigen verbazing ben ik daar ook in geslaagd! 

Tot ziens #Boektober!

Ik begon #Boektober met De IJsballon van Alec Wilkinson. Poolreiziger Salomon August Andrée liet samen met zijn team het leven toen hij de Noordpool probeerde te bereiken per luchtballon. Deze biografie bezorgde me letterlijk koude rillingen.

Voor een blogtour van WPG Uitgevers las ik Het geheim van mijn man van Liane Moriarty, een meeslepende, goed geschreven roman die me aan het denken zette. De personages en het verhaal gaan me nog lang bijblijven.

De Lijst van Berti Persoon was mijn derde boek voor #Boektober. Dit jeugdboek over de Eerste Wereldoorlog las ik met plezier, maar kon me jammer genoeg niet helemaal overtuigen.

Wél onder de indruk was ik van Om niet te vergeten van Cecile Clappers. Vijf jaar na haar debuut staat deze schrijfster er weer met een nieuwe dichtbundel. Haar teksten over liefde, vriendschap en tijd inspireren, verbazen en ontroeren.

En toen was het eindelijk tijd voor het boek waar ik maanden naar uitkeek: Portret van een vrouw van Jojo Moyes. Net zoals met haar andere boeken wist ze me ook dit keer weer keihard van mijn sokken te blazen. Ik hoef je vast niet te vertellen dat dit mijn favoriete boek van afgelopen maand was?

Op het laatste nippertje las ik ook nog het eerste deel van The Walking Dead stripreeks én Undercover Lover van Rachel Gibson. Na Hals over kop ben ik best wel fan geworden van haar romantische, makkelijk weg te lezen boeken. 

En verder?

Verder kocht ik al een agenda voor het nieuwe jaar en toen ik eropuit trok met mijn camera, ontdekte ik nog maar eens dat je de mooiste foto's dichtbij huis maakt.

Welkom november!

Ook deze maand neem ik weer deel aan een blogtour! Schrijfster Ellen Lina nodigde een boel bloggers uit om haar nieuwste boek Sky te lezen. En na Ooit zal ik je weer zien kon ik die kans natuurlijk niet laten voorbij gaan. Ik hoop dat Sky me ook weer zo zal raken.

Verder is mijn leesmenu voorlopig nog vrij leeg, dus ik laat me graag verrassen door alle boeken die op mijn pad komen - zeker omdat ik deze maand een bezoekje breng aan de Boekenbeurs in Antwerpen! Als jij ook van plan bent om te gaan heb je misschien iets aan mijn andere Antwerpen-tips voor boekenwurmen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten