zaterdag 7 november 2015

RECENSIE | Undercover Lover - Rachel Gibson

Wat is dat toch met mannen? Beroerde auto's, belabberde banen, slechte tanden met dito adem: niets weerhoudt hen ervan te proberen elke vrouw mee te slepen naar hun hol voor beroerde , belabberde, slechte seks. Na net iets te veel internetdates met ongure types met namen als 'luvestick' en 'BigDaddy' had Lucy Rotchild toch beter moeten weten. Maar nu zit ze tegenover 'hardluvman' en hij lijkt anders gevoelig, eerlijk en … sexy! Hij zegt dat hij loodgieter is en Lucy doet zich voor als verpleegster. In werkelijkheid is ze echter schrijfster van spannende romans die research doet voor haar volgende boek. Wat zij echter niet weet is dat haar date in het echt een undercoveragent is, die op jacht is naar een seriemoordenaar. En wat erger is: zij is zijn hoofdverdachte!


Oké, de titel is misschien een beetje cheesy en het boek zou mijn aandacht ook niet getrokken hebben als ik niet zo genoten had van Hals over kop.

Hals over kop was romantisch, meeslepend, sexy, maar ook enigszins voorspelbaar. Undercover Lover is kort gezegd eigenlijk gewoon meer van hetzelfde, alleen komt er hier ook nog een thrillerachtig element bij, iets dat me zeker kon bekoren. Het zorgt voor wat extra spanning en biedt een beetje tegenwicht aan alle romantiek.

Dit boek verscheen voor het eerst in 2008 en je merkt wel dat Gibsons schrijfstijl sindsdien geëvolueerd is. Toch is haar eigen stijl ook hier al heerlijk herkenbaar. Je raast door het boek heen, de personages komen in een oogwenk tot leven én je krijgt er een happy end bovenop.

Ik kan wel zeggen dat Rachel Gibson ondertussen haar plekje in mijn leeshart heeft veroverd. Ook deze Undercover Lover is luchtig, ontspannend en romantisch. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt!


Undercover Lover
Oorspronkelijke titel: Sex, Lies & Online Dating (Vertaling door Frances van Gool)
Rachel Gibson
Aantal pagina's: 253
ISBN 9789061122494
Uitgeverij: Karakter Uitgevers (2008)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten