woensdag 25 november 2015

RECENSIE | Druppelende gedachtes - Liesanne van der Plas

Druppelende gedachtes is een gedichtenbundel waarin zware thema’s de revue passeren. De diverse luchtige gedichten tussendoor zorgen daarbij voor de nodige afwisseling. Zo beschrijft Liesanne van der Plas het verlies van een dierbare, maar vertelt ze ook over ontluikende liefde. Door zowel de zware thema’s als de luchtige gedichten in de bundel te verspreiden, is de bundel niet te zwaarmoedig. Voor veel mensen zal de bundel dan ook een prettige leeservaring zijn.


Een fijne dichtbundel op zijn tijd kan ik zeker waarderen en ik heb ook heel veel respect voor dichters. Complexe emoties en persoonlijke ervaringen weten te vangen in een paar woorden en deze aan de wereld durven toevertrouwen, daar is heel veel moed voor nodig. Meer nog dan bij een roman heb ik bij een dichtbundel altijd het gevoel dat de schrijver een stukje van zijn hart en zijn ziel in jouw handen legt. Zo ook bij Druppelende gedachtes van Liesanne van der Plas.

Liesanne schrijft over zware onderwerpen als depressie, anorexia en euthanasie, maar doet dat op een luchtige manier en in begrijpelijke taal. Iets langere gedichten en hele korte tekstjes en spreuken wisselen elkaar af. Nu eens zwaarmoedig en triest, dan weer vrolijk en bemoedigend laat Liesanne haar diepste gedachten de vrije loop. Sommige gedichten vonden hun oorsprong in een moeilijke tijd in haar leven, anderen ontstonden net toen het weer beter met haar ging. Alle gedichten zijn erg persoonlijk en je merkt heel goed dat het schrijven van deze bundel voor de auteur therapeutisch gewerkt heeft. Ik vind het dan ook heel moedig van haar dat ze dit alles met ons wilt en durft delen.

Als je graag meer te weten wilt komen over Liesanne, lees dan zeker het interview dat Luna van Leesdame.nl met haar had.


Liesanne van der Plas (Pseudoniem)
Druppelende gedachtes
Aantal pagina's: 58
ISBN 9789402219333
Uitgeverij Boekscout.nl (september 2015)

Met dank aan de auteur voor het recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten