donderdag 12 november 2015

Mijn Boekenbeursbuit 2015

Naar goede gewoonte brachten mijn papa en ik ook dit jaar een vader-dochterdag door op de Antwerpse Boekenbeurs. We besloten dit jaar eens met trein en tram te gaan en wonder boven wonder bleek dat de perfecte stok achter de deur om niet te veel boeken mee naar huis te slepen! De buit is dit jaar dus vrij bescheiden, kijk even mee!Je ziet het goed, ik kocht een echt kinderboekje op de Boekenbeurs. Voor het neefje van mijn vriend gingen we op zoek naar een leuk sinterklaasboekje voor peuters. Het aanbod sinterklaas- en kerstboeken was enorm (ik zou geen boeken meer voor mezelf kopen als ik kinderen had), maar deze Welkom, Sint! Welkom, Piet! van Deltas sprong er toch wel uit. Dik karton, felle kleurtjes, makkelijk vast te houden met kleine handjes en een verhaal gecombineerd met voorwerpen om te benoemen; de doorsnee peuter zou van minder enthousiast worden! En ik ook!


Ook heel enthousiast werd ik van deze Pluk van de Petteflet-spulletjes! Pluk is zo'n beetje mijn kinderidool en dit schriftje kon ik dus niet laten liggen, zeker niet omdat het amper één euro kostte. Ook de twee kaarten met illustraties van Fiep Westendorp gingen mee naar huis. Bijna te mooi om op te sturen én buiten postformaat zullen ze waarschijnlijk gedoemd zijn hun dagen te slijten tussen de rest van mijn uitgebreide kaartencollectie, maar dat is een detail.


Bij Exhibitions International kocht ik eindelijk Literary Listography. Al jaren blijf ik hangen bij dit boek om het uiteindelijk net niet te kopen, tot nu! Toch handig, zo kerstcadeaus voor jezelf mogen uitzoeken.

Haar naam is Poppy Day van Amanda Prowse stond ook al langer op mijn lijstje en omdat ik hier zo benieuwd naar ben, reken ik het NIET tot de kerstcadeautjes. No way dat ik dit boek nog anderhalve maand ongelezen ga laten liggen. Ik denk dat je hier heel snel een recensie van zult terugzien!

Je ziet het, al bij al een zeer bescheiden buit en daar ben ik best trots op. Verder heb ik ook nog heel wat leestips kunnen opdoen, dus zonder leesvoer kom ik voorlopig zeker niet te zitten. 

Ben jij ook naar de Boekenbeurs geweest? Welke boeken heb je allemaal gekocht?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten