zaterdag 24 oktober 2015

RECENSIE | Om niet te vergeten - Cecile Clappers

Om niet te vergeten is voor Cecile Clappers een verzameling van inspirerende momenten uit het dagelijks leven. In korte teksten en gedachten geeft ze leven, liefde, vriendschap, tijd en afscheid een plek. Opdat ze niet vergeten worden door haarzelf en door de lezer.


Cecile Clappers debuteerde in 2010 met een verzameling gesprekjes tussen op het eerste zicht zielloze voorwerpen die net door dat gesprek een ziel krijgen. Deze tekstjes noemt Cecile heel toepasselijk cezieltjes, tevens de titel van haar debuut.

Vijf jaar na datum staat Cecile er weer met een nieuwe dichtbundel. In Om niet te vergeten ruimen de cezieltjes deels plaats voor andere, diepere gedachten over tijd, liefde, vriendschap, het leven. Allemaal zijn ze kort en bondig, geschreven in een heldere taal die voor iedereen te begrijpen is. Toch zit er in iedere tekst een diepere betekenis, eentje die soms pas komt bovendrijven als je hem een tweede of een derde keer leest. 

In eerste instantie vroeg ik me af of een boekje van amper 60 bladzijden de moeite was om iets over te schrijven. Tot ik Om niet te vergeten uit had, toen wist ik zeker dat het dat was. De teksten van Cecile spreken aan en zetten je aan het denken. Ze zorgen voor inspiratie, voor een lach en een traan. Een paar illustraties van Marijke Klompmaker zorgen voor een mooie aanvulling.


Om niet te vergeten
Cecile Clappers
Aantal pagina's: 60
ISBN 9789491773365
Uitgeverij Palmslag (oktober 2015)

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten