woensdag 2 september 2015

Tot ziens augustus, welkom september!


Augustus was op persoonlijk vlak echt een supermaand waar ik met heel veel plezier op terugkijk. Niet alleen heb ik het geweldig naar mijn zin op mijn nieuwe job, ik had ook een weekje vakantie, ging met mijn vriend naar Trier, kwam verloofd terug naar huis en was de rest van de maand drukker met trouwjurken en -ringen bekijken dan met lezen. De boeken die ik las, waren echter wel de moeite waard, dus die zet ik graag nog voor je op een rijtje!


Tot ziens augustus

Ik begon de maand met On Top van Anna Nooshin, deze inspirerende jonge vrouw bracht me op heel wat leuke ideetjes, niet alleen op bloggebied. Haar geniale idee van een "wij-gaan-niet-trouwen-feest" kon ik de dag nadat mijn recensie online kwam wel al overboord gooien!

De Honden van Allan Stratton is dan weer een boek van een heel ander kaliber. De enge cover en de mysterieuze flaptekst wisten me te overhalen en ook de inhoud stelde niet teleur. Van zulke boeken krijg ik altijd een beetje heimwee naar mijn kindertijd!

In Duitsland is In naam van mijn moeder van Hanni Münzer een echte bestseller en het boek is goed op weg om dat in onze contreien ook te worden. Een aanrader voor liefhebbers van historische romans, als je verder kunt kijken dan het ietwat gekunstelde verhaal dat zich in het heden afspeelt tenminste!

Van uitgeverij Atlas Contact kreeg ik de nieuwe roman van Rashid Novaire toegestuurd. Zeg maar dat we niet thuis zijn vertelt het verhaal van Milan den Hartog, een jongeman die bij een begrafenisondernemer werkt en probeert uit te zoeken wie hij echt is en waar zijn toekomst ligt. Een gevoelige roman over eigenheid en identiteit.

Op de valreep las ik ook nog de romantische thriller Zinsbedrog van de Antwerpse Lizi Mulder uit. Zoals altijd voelde het weer een beetje als thuiskomen, zo'n echt Vlaams boek. Een geslaagd debuut dat wat mij betreft meer aandacht verdient!

En verder?

Verder kocht ik deze maand ook een nieuwe camera, een aankoop waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad. Mijn fotografische experimenten kun je binnenkort trouwens aanschouwen in een nieuwe (maandelijkse) rubriek!

Niets dan heppie dingen deze maand, zo lijkt het wel, want ook met mijn nieuwe visitekaartjes ben ik heel tevreden. Dankzij een stempel van Karakter Prints die ik won, maak ik nu de kaartjes die ik al lang zocht, maar nooit kon vinden.


Welkom september

Afgelopen weekend maakte ik nog een bescheiden begin in Mijn koninklijke minnaar van Willy Bogaerts (ook helemaal Vlaams), die recensie lees je dus zeker in september. Ook Toen boeken nog boeken waren van Jonathan Galassi ligt klaar - een boek over boeken, dat kan niet misgaan denk ik dan. 

Maar... in mijn blogje over de nieuwe najaarsboeken kon je ook al lezen dat er een nieuwe Jojo Moyes uitkomt in september. Als die op de mat valt, moet elk ander boek (tijdelijk) wijken! <3

Deze week breng ik ook een bezoekje aan het Boekenfestijn in Hasselt, iets waar ik al weken naar uitkijk. Ik ga vooral op zoek naar de boeken die nog ontbreken in mijn Hella S. Haasse- en Nicholas Sparks-verzameling. Maar andere leuke dingen sla ik natuurlijk ook niet af. Mijn buit zie je dus ook nog voorbij komen hier!


Wat staat er bij jou op de planning in september? Welk boek was jouw favoriet van augustus?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten