woensdag 5 augustus 2015

RECENSIE | On top - Anna Nooshin

On top is een inspiratiegids voor jonge vrouwen, vol humor en herkenbare situaties. Selfmade woman Anna Nooshin richtte in 2011 een van de meest succesvolle online magazines van Nederland op. Ze werkt met de grootste merken uit de lifestyle industrie (van Chanel tot Nike) en reist de wereld rond voor haar baan. In On top deelt ze haar tips en ideeën over hoe ook jij het beste uit jezelf kunt halen. Ze verpakt deze tips in een eerlijk (succes)verhaal, geïllustreerd met vele mooie - never seen before - privéfoto's waarbij Anna niet terugdeinst om zichzelf van een andere kant te laten zien.


Jullie vragen je waarschijnlijk af van welke planeet ik kom, maar ik kende noch Anna Nooshin, noch haar website NSMBL.nl toen ik On top won bij Céline schrijft. Daardoor begon ik dus zonder verwachtingen en zonder vooroordelen in  dit boek. 

Naast de prachtige, sobere vormgeving van het boek viel me vooral Anna's bescheidenheid op. Ze lijkt me een zelfbewuste jonge vrouw die met beide voeten stevig op de grond is gebleven, ondanks haar succes. Met "on top" bedoelt ze dan ook niet dat zij die top bereikt heeft. Het is een metafoor voor het besef dat jij zelf verantwoordelijk bent voor je geluk en je succes; een inspirerende gedachte.

Anna Nooshin heeft het in haar jonge leven al ver geschopt, maar ze heeft het allerminst in de schoot geworpen gekregen. Ze heeft er heel hard voor gewerkt en ik heb heel veel respect voor haar gekregen. Haar opvattingen en ideeën mogen dan niet altijd stroken met die van mij, over één onderwerp zijn we het roerend eens. Haar twijfel over het feit of ze ooit wel kinderen wilt, bijvoorbeeld. Ook het het idee van een "wij-gaan-niet-trouwen-feest" vond ik ronduit geniaal. Zoals Anna het zelf zegt: "Idealiter vindt het plaats op een warm eiland. Ik draag een minuscule witte bikini om de abs te tonen waar ik maandenlang heb voor getraind omdat ik geen baby had en mijn gasten mogen dragen wat ze maar willen." (Pag. 217) Die meid is niet alleen bescheiden, ze heeft ook nog humor en zelfspot!

Een echt blogboek is On top dus niet, mocht je dat denken. Anna neemt je mee op haar weg naar succes, deelt anekdotes uit haar eigen leven en geeft je tips; maar zeker niet alleen over bloggen. Ook ondernemen, werken, reizen en de liefde komen uitgebreid aan bod. Tijdens het lezen voelt het eigenlijk meer alsof je met haar op een terrasje zit voor een leuke babbel. Samen met de mooie foto's zorgt dit voor een hele prettige leeservaring waar je ook nog wat van opsteekt.


On top
Anna Nooshin
Aantal pagina's: 224
ISBN 9789000344352
Uitgeverij Van Holkema & Warendorf (april 2015)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten