donderdag 9 juli 2015

Boekige Bestemmingen Bucketlist


Van veel boeken blijft bij mij na een tijdje niet veel meer hangen van de plot of de personages. Ik durf al vrij snel vergeten hoe het hoofdpersonage heette of hoe een boek nu ook alweer afliep. Maar wat ik meestal niet vergeet, is de omgeving waarin het verhaal zich afspeelde. Een aantal daarvan maakten zo'n indruk op me dat ik er heel graag eens een bezoekje aan zou willen brengen.

Gers

Dankzij Franse zonden van Paul Jacobs wil ik heel graag een bezoek brengen aan Frankrijk, meer bepaald de Armagnac-streek in het zuidwesten. Het lijkt me geweldig om met een glaasje wijn in de zon zitten op een ouderwets boerderijtje, uitkijkend over de wijngaarden.

Alaska

De winter is echt niet mijn favoriete seizoen en het contrast met de bestemming hierboven kon niet groter zijn, maar sinds ik Wildernisjaren las, wil ik zo graag eens naar Alaska - helemaal na de aflevering van Reizen Waes die zich daar afspeelt.

West Baden Springs, Indiana

Dit stadje en zijn geschiedenis zijn me gaan fascineren toen ik Koude rivier van Michael Koryta las. Ik wil wel eens testen of het Plutowater echt zo'n magisch effect heeft op mensen.

Saint-Malo

Het Bretonse dorpje uit Als je het licht niet kunt zien werd bijna helemaal verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog en nadien in de 18de eeuwse stijl heropgebouwd. Marie-Laure kon de stad alleen maar voelen met haar handen, maar ze lijkt echt prachtig om te zien ook.

Barcelona

Voor ik de boeken van Carlos Ruiz Zafon las, was ik al eens in Barcelona. Wat een prachtige stad! Ik zou graag nog een keer terug gaan om de plaatsen uit zijn boeken te bezoeken; de steegjes en pleintjes waar je als toerist niet komt. En natuurlijk ook gewoon om de sfeer nog eens op te snuiven en het lekker eten te proeven.


Waar wil jij graag eens naartoe alleen maar omdat je een boek gelezen hebt dat zich daar afspeelt?

6 opmerkingen:

 1. Monique Bronkhorst9 juli 2015 om 08:42

  Ik zou dolgraag eens naar Chili willen sinds het lezen van 'Inés, vrouw van mijn hart'. Dit boek is een geweldige lofzang op dit bijzondere land. En zoals Isabel Allende het beschrijft, heeft het iets magisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alaska lijkt mij ook heel erg mooi en daarnaast sluit ik mij volledig bij Monique aan. Chili staat heel hoog op mijn lijst door de prachtige boeken van Isabel Allende. Zij beschrijft Chili op zo'n mooie manier dat ik er heel nieuwsgierig naar geworden ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wilde er sowieso graag eens naartoe, maar dankzij de boeken van Diana Gabaldon krijg ik steeds meer zin om die prachtige Schotse landschappen eens in het echt te aanschouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schotland lijkt me ook prachtig! Ik heb geloof ik nog nooit een boek gelezen dat zich daar afspeelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De rustige plekjes waar weinig toeristen komen zijn bijna overal het mooiste.

  BeantwoordenVerwijderen