maandag 1 juni 2015

Tot ziens mei, welkom juni!


Mei is weer voorbij! Ik las heel wat leuke boeken en er kwamen maar liefst acht recensies online - lang geleden dat ik er nog zoveel wist te schrijven op een maand tijd. Hoog tijd voor een overzichtje!

Tot ziens mei!

In mei verschenen er nog drie recensies van boeken die ik al las in april. De thriller Niets te verbergen, over privacy en of we bereid zijn die in te leveren voor meer veiligheid, maar ook het romantische Een huis in Frankrijk en Valentine Joe, een jeugdboek over de jongste soldaat uit de Eerste Wereldoorlog.

In mei las ik eindelijk Wij Leugenaars, een boek waar ik zoveel lyrische dingen over had gelezen. Ik was echt benieuwd of het mij ook zo zou bevallen en ik was zeker niet teleurgesteld. 

Daarna ging ik verder met Bomber van Paul Dowswell, ook een jeugdboek maar van een heel andere soort. Ook dit verhaal kon me bekoren, vooral door het realistisch beeld van het leven aan boord van een bommenwerper tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ook de rest van de boeken die ik in mei las, hadden allemaal wel iets te maken met de Tweede Wereldoorlog. Begraven in het verleden van Dena Haggerty bijvoorbeeld, over een Amerikaans meisje met Nederlandse roots dat op zoek gaat naar het oorlogsverleden van haar grootvader. 

Of Ooit, de nieuwe roman van Miriam Guensberg, waarin ook een familiegeheim uit de oorlog de hoofdrol speelt. De auteur trekt op treffende wijze een parallel tussen vluchtelingen toen en nu. 

En dan was er nog De Bloemenjaren van Erica James, een drie-in-één liefdesverhaal waarin de oorlog een belangrijke rol speelt. Het is met voorsprong mijn favoriete boek van de afgelopen maand!

Welkom juni!

In juni doe ik mee aan de blogtour rond Verbroken, de nieuwe thriller van Linda Jansma, één van mijn favoriete thrillerauteurs. 

Ook Gevallen god van Kate Atkinson staat op mijn leesprogramma voor komende maand. Verder verwacht ik niet zo veel recensieboeken in juni, dus komt er tijd vrij voor eigen boeken en bibboeken. Zo begon ik gisteren al in Koude rivier van Michael Koryta. Na Zij die mij dood wensen was ik heel benieuwd naar meer en tot nu toe bevalt het heel goed.

Eind juni bestaat Boekboetiek alweer drie jaar en dan is het natuurlijk ook weer tijd voor een winactie! Hou mijn blog dus zeker in de gaten de komende weken!


Wat was jouw favoriete boek van de afgelopen maand?

5 opmerkingen:

 1. Drie jaar alweer - dan mag je binnenkort virtuele kaarsjes uitblazen. :) Ik vermoed dat 'De reiziger' van Diana Gabaldon het beste boek was dat ik de afgelopen maand las. Ik kies niet graag favorieten maar ben na het lezen nog lange tijd in dat verhaal blijven hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sas / iliveformydreams.com3 juni 2015 om 10:20

  Leuk artikeltje om te lezen. Mijn favoriet was toch wel Passagier 23 <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je! Passagier 23 lijkt me een heel spannend boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Favorieten kiezen vind ik soms heel moeilijk en soms heel makkelijk - en deze maand was het heel makkelijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De amandelboom van Michelle Cohen Corasanti heeft van mij in mei als enige vijf sterren gekregen. Een erg goed en ook aangrijpend boek. Absoluut de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen