vrijdag 5 juni 2015

RECENSIE | Schaduwkant - Randy Susan Meyers

In 'Schaduwkant' van Randy Susan Meyers is Madeline getrouwd met Ben, een slimme en charismatische advocaat. Ben heeft echter ook een andere kant: hij kan zomaar in razernij uitbarsten. Maddie kan niet voorzien wanneer of waarom Ben boos wordt, maar voor haar kinderen bewaart ze de vrede door op eieren te lopen als hij in de buurt is. Tot de regenachtige dag waarop Ben woest wordt en Maddie in het ziekenhuis belandt, vechtend voor haar leven.Moeiteloos schakelt de auteur tussen verschillende perspectieven. Ben, Maddy en hun veertienjarige dochter Emma komen afwisselend het woord. Het zorgt ervoor dat alle kanten van het verhaal belicht worden. Zo wordt Ben niet enkel afgeschilderd als de gewelddadige echtgenoot en is Maddy ook niet alleen maar een slachtoffer. Vooral Emma vond ik een heel sterk personage, al was ze in mijn verbeelding ouder dan in werkelijkheid.

De emoties die de auteur verwoordt zijn prachtig, rauw en het verhaal grijpt je naar de keel. De passages waarin Maddy en Ben ruzie maken, gaven me een ongemakkelijk gevoel, alsof ik getuige was van iets privé. Het gevoel dat je krijgt als je een koppel ruzie ziet maken in het openbaar, als je begrijpt wat ik bedoel? 

Het open einde liet me een beetje op mijn honger zitten, maar tegelijk was het ook het meest geloofwaardige einde dat ik me kon inbeelden. Ik geloofde ieder woord van dit verhaal, van het eerste tot het laatste.


Schaduwkant
Oorspronkelijke titel: Accidents of Marriage (vertaling door Ireen Niessen)
Randy Susan Meyers
Aantal pagina's: 384
ISBN 9789026328930
Uitgeverij Ambo | Anthos

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me best een heftig boek! Ik hou persoonlijk niet van psychologische romans (heel soms), maar deze lijkt me wel spannend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie recensie. Ik denk niet dat het een boek voor mij is, maar vond je recensie wel heel mooi omschreven

    BeantwoordenVerwijderen