dinsdag 5 mei 2015

Zomerboeken om naar uit te kijken #2


Ik weet niet of jullie het herkennen, maar in de zomer lees ik meestal totaal andere boeken dan in de winter. In de lente en vooral de zomer hou ik van typische luchtige "vakantieboeken": herkenbare personages, een vleugje mysterie en ontroering en daarbij het liefst nog een zonnig decor en een happy end. In afwachtig van een hopelijk warme zomer maakte ik dan ook al een lijstje met boeken die ik graag wil lezen. Vandaag het tweede deel van mijn wishlist!Het Familiehuis - Courtney Miller Santo (verschijnt 3 augustus bij Uitgeverij Boekerij)

Lizzie, Elyse en Isobel zijn niet alleen nichtjes, maar ook al sinds hun jeugd onafscheidelijke vriendinnen. Als Lizzie hoort dat het huis van haar grootmoeder gesloopt dreigt te worden, trommelt ze de anderen op en met zijn drieën vertrekken ze naar Memphis om dat te voorkomen.
Daar worden de drie jonge vrouwen geconfronteerd met geheimen uit het verleden die hun toekomst ­bedreigen. Lizzie gaat tussen de bezittingen van haar oma op zoek naar informatie over haar onbekende vader, over wie de familie al jarenlang in alle toonaarden zwijgt. Elyses obsessie voor een oude vlam brengt het huwelijk van haar zusje in gevaar. En Isobels allesverterende verlangen naar roem brengt haar in de verleiding het vertrouwen van haar twee nichtjes te beschamen… waarmee ze hun vriendschap op het spel zet. Terwijl de restauratie van het huis vordert, komen er langzaam scheuren in het fundament van hun vriendschap. Zal de jarenlange band tussen de drie jonge vrouwen sterk genoeg blijken te zijn?

Een week in Parijs - Rachel Hore (verschijnt 6 juli bij Uitgeverij Boekerij)

Al zolang ze zich kan herinneren lijdt Fay Knox aan vreemde flashbacks, die worden veroorzaakt door heel verschillende dingen: een Frans chanson, de kerkklokken van de Notre Dame. Volgens haar moeder is Fay nog nooit buiten Engeland geweest, laat staan in Frankrijk, maar waarom komt Parijs haar dan zo angstaanjagend bekend voor?
Fay volgt de enige aanwijzing die ze heeft: een adres op het label van een oude rugzak. Haar zoektocht brengt haar naar een verlaten klooster, waar de enig overgebleven monnik haar in eerste instantie weigert te helpen. Maar Fay zet alles op alles om te ontdekken wat haar moeder voor haar verzweeg. En als de puzzelstukjes van de waarheid op hun plaats vallen, staat Fays hele leven ineens op losse schroeven…

Het huis met de blauwe luiken - Michelle Visser (verschijnt 1 juli bij Uitgeverij Boekerij)

Als Anneloes Beekman ontdekt dat haar rijke en succesvolle echtgenoot vreemdgaat, verlaat ze hem en hun luxe ­leventje in Wassenaar. In een opwelling koopt ze een ­vervallen huis met blauwe luiken in midden-Frankrijk om er een chambres d’hôtes in te beginnen. Maar na de eerste euforie loopt ze tegen de harde werkelijkheid aan: het huis moet intensief verbouwd worden, en zelf kan ze amper een schroef van een spijker onderscheiden. Gelukkig maakt ze gemakkelijk vrienden. Met hulp van de Nederlandse klusjesman Sjoerd, de Franse kokkin Georgette en nog meer kleurrijke streekgenoten weet ze een nieuw bestaan op te bouwen.
In de zomervakantie komen haar ouders en vriendinnen uit Nederland logeren, en dan beseft Anneloes pas goed hoe ingrijpend haar leven is veranderd. Het Franse platteland vraagt om aanpassing en soms is het lastig om de charme te blijven inzien van de stilte en eenzaamheid, de elektriciteit die regelmatig uitvalt en de grote spinnen in huis. Lukt het Anneloes om van haar Franse droom een succes te maken, of was haar vertrek uit Nederland een grote vergissing?

Verhaal van een moeder - Amanda Prowse (verschijnt 18 juni bij Aerial Media Company)

Jessica's trouwdag was net een sprookje. In haar met kristallen bezaaide bruidsjurk was ze het stralende middelpunt. Haar vader overwon zijn zenuwen en hield een toespraak die iedereen raakte, en haar prachtige echtgenoot Matthew verklaarde dat hij de gelukkigste man op aarde was. Samen hebben Jessica en Matthew het gevoel dat ze de hele wereld aankunnen. Maar als hun mooie kindje is geboren, wordt Jessica gegrepen door paniek en angst. Ze kan aan niemand vertellen hoe ze zich voelt, zelfs niet als het uit de hand begint te lopen. Dit is haar verhaal. Het verhaal van Jessica, een moeder.


Naar welke boeken kijk jij uit deze zomer?

2 opmerkingen:

  1. Ik heb het totaal niet dat ik in de zomer iets luchtiger wil lezen. Bovendien ben ik gewoon niet zo'n fan van chicklits. Maar die covers zijn wel zo mooi dat ik nu op reis wil gaan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja dat heb je dan ook weer :-) Ik zou mezelf ook niet echt een chicklit-fan noemen, maar een romantisch boek op zijn tijd kan ik wel waarderen.

    BeantwoordenVerwijderen