donderdag 7 mei 2015

RECENSIE | Een huis in Frankrijk - Eva de Wit

Melanie woont in een prachtig opgeknapt landhuis in Frankrijk. Ze is hierheen gegaan voor de liefde van haar leven, maar die heeft haar verlaten. Nina heeft een leuke baan en een ogenschijnlijk goede relatie. Wat ze verborgen houdt, is dat ze wordt mishandeld en dat ze op de vlucht is. Jessica kan haar baan als manager eigenlijk niet aan en kampt met eenzaamheid – en een alcoholprobleem. Suus heeft het misschien nog het beste op orde. Maar ook dat is schijn, want ze heeft grote financiële problemen… en is zwanger van een derde kindje. 

Wanneer de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren.


Toen dit boek in de bus viel, bezorgde de vrolijke cover me onmiddellijk een zomergevoel. En dat deed het verhaal ook!

Melanie, Suus, Jessica en Nina zijn vier spontane vrouwen die je op slag leuk vindt. Doe daar nog huishoudster Marie en haar dochter Claire bij en je hebt een vrolijk clubje waar je helemaal mee meeleeft. Vooral Marie vond ik een geweldig personage, ze geeft net dat beetje extra aan het verhaal.

Eva's schrijfstijl leest vlot, maar komt soms wat opsommend over. Daardoor zit er niet zoveel vaart in het verhaal en dat miste ik wel. Echt moeilijke onderwerpen gaat de auteur ook uit de weg. Belangrijke beslissingen worden op een paar minuten tijd genomen, Jessica's alcoholverslaving is zonder veel moeite opeens verdwenen en Nina's gewelddadige vriend legt zich zonder slag of stoot neer bij haar beslissing om in Frankrijk te blijven.

Toch heb ik Een huis in Frankrijk met plezier gelezen. Het is het perfecte boek voor een dagje op het strand bijvoorbeeld, of gewoon in je tuin. Een paar uurtjes niet nadenken en genieten!


Een huis in Frankrijk
Eva de Wit
Aantal pagina's: 304
ISBN 9789401904384
Uitgeverij Zomer & Keuning (mei 2015)

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten