donderdag 28 mei 2015

RECENSIE | De Bloemenjaren - Erica James

Saskia houdt van haar werk als boekrestaurator. Ze besteedt haar dagen aan het voorzichtig restaureren van de vele beschadigde en kwetsbare boeken die haar worden toegezonden. Maar als ze op een dag een handgeschreven notitieboekje vindt, dat zorgvuldig verborgen is in een oude Bijbel, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Wie heeft al die moeite genomen dit document te verbergen, en waarom? Saskia komt op het spoor van een hartverscheurend verhaal van liefde in tijden van oorlog.


In feite is De Bloemenjaren een drie-voor-de-prijs-van-één liefdesverhaal. In één boek krijg je twee love stories uit het heden voorgeschoteld en natuurlijk dat uit de Tweede Wereldoorlog, neergepend in het notitieboekje dat Saskia vindt.

Je kan vooraf natuurlijk al wel een beetje raden welke richting het verhaal uit zal gaan, maar alleen al om te checken of je vermoedens kloppen, blijf je lezen. Erica James' schrijfstijl, die naar goede gewoonte lekker luchtig is en vlot leest, draagt daar alleen maar aan bij.

Naast het feit dat ik gewoon geniet van een romantisch verhaal, vond ik het ook heel interessant om te lezen over het leven in Bletchley Park, een plek die tot mijn verbeelding spreekt en nog steeds omgeven is door raadsels. [Voor de liefhebbers: de film The Imitation Game, over het leven van wiskundige Alan Turing, is ook een echte aanrader!]

Als jij - net als ik - houdt van verhalen waarin boeken en de liefde de hoofdrol spelen, dan zit je goed met De Bloemenjaren. Net zoals de andere boeken van Erica James een geweldig zomerboek!


De Bloemenjaren
Oorspronkelijke titel: The Dandelion Years (Vertaling door Ans van der Graaff)
Erica James
Aantal pagina's: 448
ISBN 9789026137976
Uitgeverij De Fontein (april 2015)

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

2 opmerkingen:

  1. Ik ben nu bijna halverwege het boek. Ik kan een heleboel dingen voorspellen, maar ik blijf inderdaad toch nieuwsgierig ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vertaalservice16 juni 2015 om 12:05

    Dank voor de mooie recensie (de vertaalster)

    BeantwoordenVerwijderen