dinsdag 28 april 2015

Zomerboeken om naar uit te kijken #1


Ik weet niet of jullie het herkennen, maar in de zomer lees ik meestal totaal andere boeken dan in de winter. In de lente en vooral de zomer hou ik van typische luchtige "vakantieboeken": herkenbare personages, een vleugje mysterie en ontroering en daarbij het liefst nog een zonnig decor en een happy end. In afwachtig van een hopelijk warme zomer maakte ik dan ook al een lijstje met boeken die ik graag wil lezen. Vandaag het eerste deel van mijn wishlist!


Een huis in Frankrijk - Eva de Wit (verschijnt 1 mei bij uitgeverij Zomer & Keuning)

Melanie woont in een prachtig opgeknapt landhuis in Frankrijk. Ze is hierheen gegaan voor de liefde van haar leven, maar die heeft haar verlaten. Nina heeft een leuke baan en een ogenschijnlijk goede relatie. Wat ze verborgen houdt, is dat ze wordt mishandeld en dat ze op de vlucht is. Jessica kan haar baan als manager eigenlijk niet aan en kampt met eenzaamheid en een alcoholprobleem. Suus heeft het misschien nog het beste op orde. Maar ook dat is schijn, want ze heeft grote financiële problemen en is zwanger van een derde kindje. Wanneer de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren.

De bloemenjaren - Erica James (verschijnt 28 april bij Uitgeverij De Fontein)

Saskia houdt van haar werk als boekrestaurator. Ze besteedt haar dagen aan het voorzichtig restaureren van de vele beschadigde en kwetsbare boeken die haar worden toegezonden. Maar als ze op een dag een handgeschreven notitieboekje vindt, dat zorgvuldig verborgen is in een oude Bijbel, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Wie heeft al die moeite genomen dit document te verbergen, en waarom? Saskia komt op het spoor van een hartverscheurend verhaal van liefde in tijden van oorlog.

Een goed jaar - Robyn Carr (verschijnt 4 mei bij Uitgeverij Harlequin)

Cassie, Julie, Marty en Beth… Na een date met een nare afloop is Cassie klaar met relaties… misschien moet ze zich er maar bij neerleggen dat Steve, haar hond, de enige man in haar leven is! Julie worstelt om financieel haar hoofd boven water te houden. Haar man, Billy, is een schat, maar hij ziet altijd alles even rooskleurig in. En nu komt er weer een kleintje aan… Is het zo raar dat Marty van haar echtgenoot verlangt dat hij een beetje meehelpt in huis, en misschien soms zijn best voor haar doet? Beth krijgt voor de tweede keer met een ingrijpende ziekte te maken, maar vindt niets zo moeilijk als om hulp vragen. …ze zijn al jaren beste vriendinnen, maar deze zomer hebben ze elkaar harder nodig dan ooit!

Honingzoete dagen - Sarah-Kate Lynch (verschijnt 18 augustus bij Uitgeverij De Fontein)

Cherie-Lynn ‘Sugar’ Wallace volgt elke lente haar bijen naar een nieuwe stad. Dit jaar, toen ze koningin Elizabeth VI op de oude landkaart neerzette, bleek New York haar bestemming. Daar aangekomen loopt ze behalve haar nieuwe buren – de schuwe Ruby, Lola en haar dochtertje, chefkok Nate die niet van mensen houdt en de werkloze oud-portier George – vrijwel meteen de knappe Schot Theo tegen het lijf. Hoewel hij haar hart sneller doet kloppen, weigert ze daaraan toe te geven. 


Naar welke boeken kijk jij uit deze zomer?

8 opmerkingen:

 1. Een huis in Frankrijk heb ik net gelezen. Een typische chicklit voor in de zomermaanden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken het helemaal. Ik ben ook op zoek naar leuke, luchtige boeken om straks buiten te lezen. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig dit overzicht! Ik lees inderdaad in de zomer hele andere boeken. Sowieso lees ik de zomer eigenlijk veel meer. Heerlijk om lekker buiten te zitten met een goed boek. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tamara Adegeest28 april 2015 om 21:00

  Ik ben nu bezig in bloemenjaren. Tot nu toe leest het heerlijk weg

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Honingzoete dagen had ik al op mijn lijstje gezet. De boeken van Sarah-Kate Lynch waren volgens mij de eerste in het genre 'lekkere' boeken die ik ontdekte. Ik ben dan ook nieuwsgierig naar deze nieuwe titel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb nog nooit iets van haar gelezen, ben heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gewoon even niet nadenken in de zomer, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb hem ondertussen ook uit. Leest inderdaad lekker weg.

  BeantwoordenVerwijderen