woensdag 28 januari 2015

EVENEMENT | Poëzieweek 2015


Van 29 januari tot 4 februari vindt naar jaarlijkse traditie de Poëzieweek plaats. Die gaat naar goede gewoonte van start met Gedichtendag, hét poëziefeest van Vlaanderen en Nederland. Met zingen is de liefde begonnen is het thema van dit jaar. Want wie kan er nu beter de liefde bezingen als een dichter? 

Tijdens de Poëzieweek worden o.a. de Herman De Coninckprijs en de VSB Poëzieprijs uitgereikt en vinden het Gedichtenbal en de Nederlandse Kampioenschappen Poetry Slam plaats. Maar de Poëzieweek staat ook garant voor een hele hoop activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en Nederland. Poëziewedstrijden, tentoonstellingen, workshops, lezingen of wat dacht je van een gedichtenwandeling? 

Tijdens de Poëzieweek krijg je bij aankoop van minstens €12.50 aan poëzie het Poëziegeschenk Giro giro tondo, een obsessie van Ilja Leonard Pfeijffer cadeau van je boekhandelaar. Het perfecte excuus dus om nog eens een bezoekje te brengen aan je favoriete boekenwinkel!

Ook bij je bibliotheek krijg je deze week trouwens cadeautjes. Deelnemende bibliotheken delen ansichtkaarten uit aan hun leden met daarop een inspirerend gedicht.

En dan is er ook nog de PoëzieBieb-app, volgens mij misschien wel het leukste extraatje van deze Poëzieweek. Als je de app downloadt, krijg je gedurende vier weken toegang tot tien digitale dichtbundels van o.a. Herman De Coninck, Ellen Deckwitz, Hugo Claus en Ilja Leonard Pfeijffer. Ik heb de app alvast gedownload, het lijkt me de ideale manier om meer poëzie te lezen!

Alle info over de Poëzieweek vind je hier.


Lees jij vaak poëzie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten