zaterdag 8 november 2014

RECENSIE | Ongrijpbaar - Bianca Nederlof

Ongrijpbaar

Tijdens de intrede van Sinterklaas verdwijnt Silvia's zoontje Nick bij een opstootje zomaar in de massa. Er wordt een zoekactie gestart, maar die levert niks op. Hij lijkt wel in rook opgegaan. Silvia en haar man David zijn radeloos. Al snel begint Silvia te vrezen dat haar verleden wel eens iets te maken zou kunnen hebben met verdwijning van Nick. Een verleden dat ze al jaren angstvallig verborgen houdt voor David. Daarom besluit ze uiteindelijk zelf op onderzoek uit te gaan en haar verleden eindelijk onder ogen te zien.


Ongrijpbaar is het thrillerdebuut van Bianca Nederlof. Een zeer geslaagd debuut, zou ik durven zeggen. Mede door Bianca's vlotte, beeldende schrijfstijl en de realistische dialogen was ik al snel gegrepen door het verhaal. Ik las het boek in één namiddag uit, zo spannend vond ik het.

Silvia's wereld staat stil wanneer Nick vermist raakt, terwijl het leven voor anderen in haar omgeving gewoon doorgaat. Haar emoties komen heel goed uit de verf, maar tegelijk blijft ze een heel geloofwaardig personage. Dat moeilijke evenwicht tussen heftige emoties en geloofwaardigheid weet Bianca perfect te bewaren. 

Op het eerste zicht lijkt Silvia een brave huismoeder, maar beetje bij beetje wordt duidelijk wat ze eigenlijk te verbergen heeft. In korte, flitsende hoofdstukken word je heen en weer geslingerd tussen heden en verleden. Een verleden dat nog niet zo lang geleden is, maar dat Silvia wel het liefst zo ver mogelijk achter zich wil laten. 

Ongrijpbaar is een goed opgebouwde, onvoorspelbare thriller, die je tot de laatste letter in zijn greep houdt. Bianca Nederlof kan zich gerust meten met andere, veel bekendere thrillerschrijfsters. Ik kijk alvast uit naar een volgend boek van haar hand!

««««


Ongrijpbaar
Bianca Nederlof
Aantal pagina's: 227
ISBN 9789491875069
Uitgeverij LetterRijn (oktober 2014)

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten