vrijdag 15 augustus 2014

RECENSIE | Op expeditie! - Deborah Kespert


De diepten van de oceaan, de wereld rond, helemaal naar de Noord- en de Zuidpool, en uiteindelijk naar de maan; de mens is door de jaren heen zowat overal geweest. Op expeditie! vertelt je alles over de moedigste ontdekkingsreizigers aller tijden. 

Op expeditie! is een prachtig vormgegeven boek met verschillende lettertypes, mooie foto's, infokadertjes en leuke survivaltips én dat alles op mooi dik papier. Ondanks de wat drukke lay-out is de informatie overzichtelijk en duidelijk leesbaar.

In ieder hoofdstuk wordt een andere ontdekkingsreiziger in de spotlight gezet. Er komen zowel hele bekende avonturiers aan bod als minder bekende en ook enkele vrouwelijke ontdekkingsreizigers, zoals mijn persoonlijke favoriete Amelia Earhart, krijgen de verdiende aandacht.

Klein minpuntje aan dit boek vond ik de op momenten gebrekkige vertaling. Ook krijg je erg weinig achtergrondinformatie over de tijd waarin de ontdekkingsreizigers leefden bijvoorbeeld, of de context waarin de reizen ondernomen werden.

Op expeditie! is een prachtig boek voor jonge lezers die niet terugdeinzen voor gevaarlijke avonturen én voor oudere lezers die graag een duik in de geschiedenis nemen.

Score:
«««½

Op expeditie!
Oorspronkelijke titel: Explore! (Vertaling door Dagmar Jeurissen)
Deborah Kespert
ISBN 9789059564718
Aantal pagina's: 40
Fontaine Uitgevers (april 2013)

1 opmerking: