donderdag 20 maart 2014

De Nacht van de Geschiedenis


Op dinsdag 25 maart organiseert Davidsfonds zijn twaalfde Nacht van de Geschiedenis. Die staat dit jaar in het teken van het dagelijks leven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Die oorlog speelde zich natuurlijk niet alleen af aan het IJzerfront, ieder dorp en iedere stad in bezet België had eronder te lijden. Hoe overleefde de gewone man? Hoe zat het met inkwartiering van Duitse soldaten? Wat met het onderwijs in oorlogstijd? Je komt het allemaal te weten op één van de meer dan 200 activiteiten die die dag georganiseerd worden.

In het kader van de Nacht van de Geschiedenis wordt op zondag 23 maart ook de Davidsfonds Geschiedenisprijs 2014 uitgereikt aan de persoon die er het afgelopen jaar in geslaagd is geschiedenis op een toegankelijk manier te brengen in Vlaanderen. Onder de genomineerden ook Stefan Hertmans, auteur van Oorlog en Terpentijn.


Meer info en alle activiteiten in jouw buurt vind je hier.Tot de volgende keer!
Annelies

2 opmerkingen:

  1. Ik heb het boek 'Meester mitraillette' van Jan Toortelboom hier klaarliggen, dat sluit ook goed aan bij dit thema! 'Oorlog en terpentijn' staat op m'n verlanglijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt goed! Ik ga eens op de website kijken. :)

    BeantwoordenVerwijderen