zaterdag 5 oktober 2013

Nieuwe maand, nieuwe boeken!

Het huis met de schaduwDe verborgen bibliotheekDe leraresshadow of time

Ook aan het begin van oktober liggen er weer een hoop leuke boeken op leesstapel! Kijk je mee?


Het huis met de schaduw - Aminatta Forna
Laura en haar twee kinderen knappen een vervallen huis net buiten het stadje Gost op. Lauras man blijft voor zijn werk in Engeland en daarom helpt buurman Duro het vakantiehuis bewoonbaar te maken. Met zijn twee jachthonden heeft hij het lege huis jarenlang in de gaten gehouden. Uit de onrust die Laura in het stadje veroorzaakt blijkt dat de bewoners van Gost niets moeten hebben van buitenstaanders. Langzaam wordt duidelijk dat Duro oude banden heeft met het huis, waarover een donkere schaduw hangt.

De verborgen bibliotheek - A.M. Dean
Professor Holmstrand wordt neergeschoten in zijn kantoor. Met zijn laatste krachten scheurt hij drie pagina's uit een boek en weet ze te verbranden. De volgende dag ontvangt professor Emily Wess een brief van haar oude mentor Holmstrand met daarin een reeks cryptische aanwijzingen voor de locatie van 'De verborgen bibliotheek van Alexandrië'. Hierin liggen documenten verborgen die degene die ze in handen krijgt, wereldmacht zullen verschaffen. Voor Emily dringt de tijd want ze is niet de enige die de locatie wil achterhalen. Ook een geheim en zeer invloedrijk kerkgenootschap heeft er belang bij de locatie van 'De verborgen bibliotheek van Alexandrië' en daarmee de kennis zo snel mogelijk te vinden. En daartoe zijn ze tot alles bereid...

De Lerares - Alissa Nutting
De zesentwintigjarige Celeste Price is overweldigend mooi. Ze is lerares Engels op een middelbare school in Tampa en ze rijdt in een rode Corvette. Haar echtgenoot is rijk, knap en werkt bij de politie. Ze worden door iedereen benijd en bewonderd. Maar Celeste vindt volwassen mannen afstotelijk. Ze is geobsedeerd door jonge jongens, hunkert naar ze, is schaamteloos in haar verlangen er een te beminnen. Geduldig vangt ze de introverte veertienjarige leerling Jack Patrick in haar netten. Ze beginnen een geheime relatie, waarin het gevaar van ontdekking altijd op de loer ligt. De lerares is een roman waar je als een blok voor zult vallen: zoals Celeste haar leerlingen verleidt, zo verleidt Alissa Nutting je met haar sensationeel goed geschreven zinnen in een meeslepend ritme. Maar het is ook een boek dat irriteert en uitdaagt: het dwingt je je in te leven in de gedachtes van een - uiterst charmante - psychopaat.

Schaduw van de tijd - Jen Minkman
Hannah is wel toe aan een heerlijk rustige zomer, dus gaat ze samen met haar broer Ben naar het vakantiehuisje van hun moeder in Arizona. Daar loopt ze Josh, de oude jeugdvriend van Ben, na jaren weer tegen het lijf. De kleine jongen uit het Navajo-reservaat is plotseling niet zo klein meer, en Hannah voelt meer voor de volwassen Josh dan alleen maar vriendschap. Al snel is het gedaan met de rust. Nacht na nacht wordt Hannah geplaagd door vreemde nachtmerries over het verleden van de Navajo's en griezelige schimmen die haar achtervolgen. De schaduwen komen steeds dichterbij... en waarom komt Josh ook in haar dromen voor? Soms is het verleden nog niet echt voorbij.


Welk boek staat er in oktober zeker op jouw leeslijstje?4 opmerkingen:

  1. De lerares ligt hier ook klaar en De viool van mijn moeder, De verborgen bibliotheek had ik aangevraagd als recensie-exemplaar maar blijkbaar is er toch iets mis gelopen en heb ik hem nog niet ontvangen. Kijk er wel naar uit om hem te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga de zes boeken die genomineerd zijn voor de AKO Literatuurprijs lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik word nu wel erg benieuwd naar 'Het huis met de schaduw', omdat het ook al boek van de maand bij DWDD was... Ook dank voor de andere tips!

    BeantwoordenVerwijderen