donderdag 26 september 2013

Najaarswishlist deel II

De komkommertijd is duidelijk voorbij: de najaarscatalogussen met splinternieuwe boeken sijpelen gestaag binnen. Dat is één van de redenen waarom ik me stilaan verheug op de herfst! Ik heb dus al een verlanglijstje klaar! En wat voor een! Vandaag toon ik jullie deel twee!

De bruidskist


De Brug - Karen Kingsbury
Dertig jaar lang was boekhandel De Brug het hart van het stadje Franklin, maar op een dag vernietigde een overstroming bijna elk boek in de winkel. De eigenaren zijn ontroostbaar nu de bank niet langer garant wil staan. Ryan Kelly bracht vele uren in De Brug door met zijn vroegere vriendin Molly. Nog steeds hoort hij af en toe haar stem die zegt dat hij zijn dromen moet volgen. Hij heeft het geprobeerd, maar na een mislukte carrière realiseert hij zich dat Molly zijn enige echte droom was.
Verschijnt in oktober bij uitgeverij Voorhoeve.


Rose Harbor in bloei - Debbie Macomber
Sinds haar verhuizing naar Cedar Cove voelt Jo Marie Rose zich steeds meer thuis in het kustplaatsje, zeker nu ze bevriend is geraakt met haar buren. Nu is het lente, en Jo Marie heeft een klusjesman ingehuurd die haar gaat helpen bij het aanleggen van een rozentuin. Ze verwelkomt ook twee nieuwe gasten. Annie Newton is in Cedar Cove voor het huwelijksjubileum van haar grootouders, maar zelf worstelt ze met een gebroken hart. En Mary Smith, een succesvolle zakenvrouw, kijkt door een nare ziekte terug op haar leven en komt het enige waar ze ooit spijt van heeft gehad rechtzetten. Oude en nieuwe liefdes, vriendschappen en nieuwe kansen maken de boeken van Debbie Macombers Rose Harbor-serie tot een heerlijke, hartverwarmende leeservaring.
Verschijnt in oktober bij uitgeverij Boekerij.


De Bruidskist - Kate Mosse
Geïnspireerd door de traditionele folklore uit Engeland en Frankrijk schreef Kate Mosse een sfeervolle, spookachtige verhalenbundel over dolende zielen die op wraak zinnen, vrouwen die zich verliezen in eindeloos verdriet en getergde mannen die hun onvermijdelijke noodlot proberen te aanvaarden.
Verschijnt in november bij uitgeverij Van Holkema & Warendorf.


De kleur van thee - Hannah Tunnicliffe
Grace vertrekt met haar man Pete naar het Chinese schiereiland Macau. Pete gaat op in zijn nieuwe werk en Grace voelt zich alleen. Haar droom om een gezin te stichten zal niet in vervulling gaan. Ze besluit iets gedurfds te doen en opent Café Lillian. Spoedig wordt Grace de spil in een netwerk van vrienden die allemaal enthousiast zijn over haar heerlijke zelfgebakken macarons. Op een dag belandt haar ooit zo hartstochtelijke huwelijk op een dieptepunt en lang verborgen geheimen uit het verleden steken opnieuw de kop op.
Verschijnt in oktober bij uitgeverij The House of Books.

2 opmerkingen: