maandag 5 augustus 2013

Leesmarathon - overzicht

Op maandag 29 juli om 12u00 stipt ging de allereerste Nederlandse Leesmarathon van start. Ik had me voorgenomen om vier boeken te lezen, maar dat is me niet gelukt, zoals je op Facebook en op Twitter al kon lezen. Ik moest de hele week werken en ik werd geplaagd door hoofdpijn, bijna iedere dag. Geen goed recept voor een geslaagde leesmarathon. Een overzichtje!

Dag 1

Op het einde van dag één had ik welgeteld 15 bladzijden gelezen in mijn eerste boek, Glazuur van Lisette Jonkman. Ik kwam rond 18u45 thuis van werk met hoofdpijn en dus had ik al snel genoeg van lezen.

Dag 2

Op de tweede dag las ik (met hoofdpijn) gewoon verder in Glazuur, haha!

Dag 3

Op woensdagavond las ik mijn eerste boek uit! Ik wist toen al wel dat ik mijn doel nooit zou halen. Ik begon onmiddellijk in een tweede boek (Het verhaal van mijn zelfmoord van Viktor Staudt).

Dag 4

Op de vierde dag las ik verder in Het verhaal van mijn zelfmoord, maar dat beviel me niet en ik gooide het aan de kant. Dat lag trouwens niet aan het boek, maar aan mij. Ik had het boek op mijn marathonleeslijst gezet, maar ik was die dag gewoon niet in de mood voor dit soort boek. Verkeerde timing! Ik probeer het binnenkort nog eens! Ik begon die avond nog in een drietal andere boeken, maar geen enkel boek kon me langer dan een paar bladzijden boeien. Leesdip?

Dag 5

De werkweek zat erop en ik dacht dat ik een hele lange leesavond voor mij had. Niet dus! Ik kwam nog maar eens thuis met hoofdpijn en lezen zat er ook nu niet in. Wat een leesmarathon!

Dag 6

Op zaterdag werd ik wakker zonder hoofdpijn, yes! Ik had de hoop op een geslaagde leesmarathon eigenlijk al opgegeven. Ik zocht tussen de boeken op mijn e-reader nog een exemplaar dat echt bij mijn humeur paste. Ik besloot Het boek van morgen van Cecilia Ahern een kans te geven. Haar andere boeken vond ik heel goed (P.S. I love you, Voor altijd, ...).

Dag 7

Op zondag 4 augustus om 12u00 liep de eerste leesmarathon op zijn einde. Ik zat toen halverwege boek twee. De teller van deze leesmarathon blijft voor mij dus steken op 1.5 boeken! Hopelijk kan ik tijdens mijn vakantie in september de schade inhalen.
In ieder geval een heel dikke proficiat aan Joany van Craving Pages voor de organisatie van dit leesevenement! Hopelijk komt er volgend jaar een tweede editie!


Hoe was jouw Leesmarathon? Hoeveel boeken heb jij gelezen?

2 opmerkingen: