zaterdag 22 juni 2013

GEKOCHT | Voortaan heet je Lieneke - Tami Shem-Tov


Oké, ik geef het toe. De laatste zoektocht bij de Action naar boeken voor 79 cent was niet zo'n succes in mijn geval. Velen gingen mij voor blijkbaar, want de rekken waren zo goed als leeg. Toch wist ik nog één boek uit de hoop te zoeken dat ik wel de moeite waard vond.

Voortaan heet je Lieneke is een verzameling brieven van een vader aan zijn ondergedoken dochtertje tijdens de Tweede Wereldoorlog. Lieneke van der Hoeden is 8 jaar als ze moet onderduiken. Haar vader schrijft haar geïllustreerde brieven vol grapjes, beesten en bloemen. Hij maakt er kleine boekjes van die het verzet bij zijn dochtertje aflevert. 


Vorig jaar kocht ik (ook bij de Action) Brieven aan Lieneke, een doosje waarin de boekjes mooi samen gebundeld zijn. Ook in dit boek zijn illustraties hieruit opgenomen. Ze passen mooi bij elkaar in mijn boekenrek!


Tot de volgende keer!
Annelies

1 opmerking: