zaterdag 18 mei 2013

Recensie: Het spel van Floor - Renee Van Amstel

Na Rick heeft Floor nooit meer gevonden wat ze werkelijk zocht: een nieuwe liefde die ook in staat was haar verlangen naar overgave te bevredigen. Tijdens de zoveelste opschoning van haar leven, doet ze niet alleen de laatste minnaar weg maar solliciteert ze ook naar een nieuwe baan als marketingmanager bij de glossy WAN! Voor een commercial van dit magazine komt ze in contact met de cameraman Jon. Hij 'ziet' (want hij is tenslotte cameraman) wie ze werkelijk is: een mooie, jonge vrouw die hunkert naar overmeestering. Jon is een zeer bedreven BDSM'er, thuis in de Japanse bondagetechniek shibari. Hij wekt opnieuw haar verlangen naar overgave, maar maakt - aanvankelijk - nauwelijks gebruik van haar bereidheid om zich aan hem te onderwerpen. En dan komt Rick weer in beeld.

Het eerste deel uit de Floor-trilogie, De overgave van Floor, gaf ik door aan mijn collega en Vijftig Tinten-fan Sarah om te lezen en te recenseren. Zij was niet erg enthousiast, maar door de hype die er daarna ontstond rond het boek werd ik ook benieuwd. De Vijftig Tinten-hype zegt me niet veel, maar ik besloot Het spel van Floor het voordeel van de twijfel te geven en begon dus ietwat bevooroordeeld te lezen. Een boek over bdsm, zou dat wat voor mij zijn?

Wat me vooral opviel aan Het Spel van Floor was de mooie cover. Niet vulgair of goedkoop, maar elegant en stijlvol. Het oog wil ook wat, dus hier scoort het boek alvast punten. Ik had verwacht dat het boek bol zou staan van de seksscènes die niets aan de verbeelding overlaten, maar dat was niet het geval, ze worden erg smaakvol in beeld gebracht. Tussen de regels door krijg je als lezer heel wat informatie over het bdsm-wereldje voorgeschoteld, die ervoor zorgt dat je beter begrijpt waar het bij bdsm echt om draait. Niet alleen om macht of pijn, maar voor een groot deel ook om liefde en begrip.

Dit soort boeken zal nooit tot mijn favoriete genre gaan behoren, maar eerlijk is eerlijk: Het spel van Floor is echt het lezen waard!

Score:
«««½

Het spel van Floor
Renee van Amstel
ISBN 9789045207216
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V. (maart 2013)

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

2 opmerkingen:

  1. Niet echt een boek voor mij. Ik ben meer van de thrillers ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. vond het goed geschreven maar jammer dat het alweer een man was .

    BeantwoordenVerwijderen