woensdag 29 mei 2013

Nieuwe Stephen King alleen op papier te koop!

Bron: online.wsj.com

Stephen King zal zijn nieuwste boek Joyland niet als elektronische download aanbieden. De Amerikaanse horror- en sciencefictionschrijver vindt dat mensen maar eens de boekenwinkel binnen moeten stappen.

Stephen King zocht zelfs een andere uitgever. Het onafhankelijke Hard Case Crime zal Joyland uitgeven en niet Kings vaste uitgever Scribner. "Ik heb geen plannen voor een digitale versie", liet King droogweg optekenen. Joyland speelt zich af in een pretpark, tijdens de jaren 70.

Terugvallende verkoop
Vermoedelijk wil King de klassieke boekhandels een hart onder de riem steken. Momenteel zijn tot de helft van de verkochte titels e-books. De schrijver doet nu het omgekeerde van wat hij in 2000 deed met Riding The Bullet. Die roman verscheen dan weer enkel als elektronische versie.

Bron: gva.be

Lees jij liever e-books of papieren boeken? Ik ben in ieder geval benieuwd of de Nederlandse vertaling wel digitaal verkrijgbaar zal zijn.

4 opmerkingen:

 1. Ik vermoed eerlijk gezegd dat hij illegale downloads wil tegengaan (wat ik heel begrijpelijk vind). Digitale boeken zijn nu eenmaal fraudegevoelig, en door ze domweg niet op de markt te brengen, dwing je je lezers de papieren versie aan te schaffen. Hoewel je hebt best kans dat verstokte e-reader liefhebbers de nieuwe Stephen King gewoon overslaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke man !
  Ikzelf ben pas heel kort in het bezit van een e-reader en lees het meest papieren boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een Ereader maar pak veel sneller een ongelezen boek van de boekenplank. Wanneer ik een boek dagelijks zie staan ben ik eerder geneigd erin te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet het niet... Ik lees wel liever papieren boeken, maar elke keer wanneer ik een boek heb dat ik níet kan lenen bij de bieb en niet wil kopen op papier, dan ben ik blij met een e-book.

  BeantwoordenVerwijderen