donderdag 18 april 2013

Zin in zomer-boekentips

Bron: huishoudblog.be
Eindelijk! Na wat wel een eindeloze winter leek, is de zomer eindelijk een beetje in zicht! Zomerse dagen vragen om zonnebrillen, bikini's, cocktails én natuurlijk zomerse boeken. Kijken jullie mee naar mijn zomerse boekentips?

  Vuurtoren van Connemara  Viva Espana

Het boek van de zomers - Emylia Hall (verschenen bij Orlando)

Wanneer ze uit het buitenland bericht krijgt dat een familielid is gestorven, beseft de Engelse Beth Lowe dat ze haar verleden niet langer kan ontlopen. Ze krijgt een album toegestuurd met foto's en aandenkens aan de zeven zomers die ze op het platteland van Hongarije heeft doorgebracht. Een tijd waarin ze moest balanceren tussen haar gescheiden ouders en twee totaal verschillende landen; een betoverende maar onvolmaakte moeder en een zachtmoedige, gesloten vader; het prachtige huis van een Hongaarse kunstenaar en een holklinkende cottage in de binnenlanden van Devon. Een tijd die abrupt eindigde in het jaar dat Beth zestien werd... Het boek van de zomers gaat over de leugens die we vertellen, de waarheid die we achterhouden, en in de allereerste plaats over de manieren die we bedenken om van elkaar te blijven houden.

De vuurtoren van Connemara - Santa Montefiore (verschenen bij Boekerij)

Nadat Ellen Trawtons leven achtentwintig jaar lang streng is geregisseerd door haar dominante, ambitieuze moeder, staat ze op het punt te trouwen met een keurige man van wie ze niet echt houdt. In een opwelling besluit ze ervandoor te gaan, naar de enige plek die ze kan verzinnen waar haar moeder haar niet zal zoeken: Connemara, in het westen van Ierland, waar haar moeder opgroeide, vertrok en sindsdien nooit meer over sprak.In Connemara leert Ellen familie kennen waarvan ze niet wist dat ze die had, en ontdekt ze de hartverscheurende waarheid over haar moeders verleden. Ze ontmoet er ook de charismatische Conor Macausland, die vijf jaar geleden zijn vrouw is verloren toen de vuurtoren om onverklaarbare redenen door brand werd verwoest. Ellen wordt steeds nieuwsgieriger naar deze geheimzinnige Ier.

Viva Espana - Linda van Rijn (verschenen bij Marmer)

Anne Verhulst geniet met volle teugen van haar leven in Spanje, waar ze werkt op een makelaars- en verhuurkantoor van luxe vakantievilla's. Het warme klimaat, de zon, de zee en natuurlijk Daniel maken haar leven perfect. Haar Spaanse vriend overlaadt haar met passie, aandacht en de meest uitbundige cadeaus. Hij is een schril contrast met haar nieuwe baas, de zoon van Henk Bleiswijk, die het kantoor van zijn vader heeft overgenomen.
Als Anne op een dag de gehandicapte dochter van haar voormalige baas in een van de villa's vindt, vastgebonden en onder het bloed, is het over met haar zorgeloze leventje. De misselijke actie lijkt een waarschuwing te zijn, maar waarvoor? Als ook het kantoor overhoop wordt gehaald en Anne merkt dat ze wordt gevolgd, wordt ze echt bang. Waarom hebben de criminelen het juist op haar voorzien?


Welke boeken staan er op jouw leeslijstje voor de zomer?

4 opmerkingen:

 1. O, ik heb echt zin in de zomer, heerlijk buiten lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel, ik heb echt zin in de zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het boek van de zomers las ik ongeveer een jaar geleden (in het Engels) en het is echt een mooi boek!
  Van Montefiore las ik ook al enkele boeken en aan het begin was ik er erg enthousiast over, maar nu ben ik ze een beetje beu omdat het altijd hetzelfde stramien is.
  Leuk lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In de zomer lees ik echt veel makkelijker dan met die kou op de bank. De vuurtoren van Connemara - Santa Montefiore noteer ik op mijn lijstje lijkt me wel wat

  BeantwoordenVerwijderen