woensdag 13 februari 2013

Nieuw binnen: Lannoo-koopjes!


Toen ik op Twitter zag dat ze bij uitgeverij Lannoo een online boekenmarkt organiseren, moest ik natuurlijk even een kijkje gaan nemen. Ik was niet van plan om iets te kopen (wegens overload aan boeken in de kast), maar die prijsjes... daar kon ik niet aan weerstaan! Kijken jullie mee?


Tunnelkoorts - André Boesberg

Vlaanderen, 1916. Een granaatinslag doodt de ouders van Willem. Zijn zwijgzame en norse grootmoeder komt bij hem op de boerderij wonen. Op een dga krijgt Willem bezoek van een vroegere schoolvriend, Karel, die op weg is naar de loopgraven. Willem grijpt met beide handen de kans om het leven op de boerderij achter zich te laten en vertrekt met Karel naar het front. Willem is niet voorbereid op de gruwel die hem te wachten staat en de oorlog zal zijn leven en dat van zijn vriendin Marieke voorgoed veranderen.


De vergeten verpleegster - Martin King
Het levensverhaal van een Belgisch- Congolese verpleegster die tijdens het Ardennenoffensief van 1944-45 talloze soldaten verzorgde en daarbij bijna het leven verloor. De heldendaden van Augusta werden vermeld in het verfilmde boek Band of Brothers. Maar tot vandaag wist bijna niemand wie ze echt was.


Krieg - Richard Heijster

Aan de hand van meer dan 300 citaten, en met behulp van 180 illustraties en kaarten, vertelt WO1-expert Richard Heijster het schokkende verhaal van de strijd bij Ieper tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij gebruikt hoofdzakelijk Duitse ooggetuigenverslagen, een invalshoek die vreemd genoeg zelden door andere auteurs gekozen is. Door de Duitse veteranen eindelijk opnieuw te laten spreken, kunnen hun lotgevallen in het juiste verband worden geplaatst. De tegenstanders waren lotgenoten en zelfs de passages waaruit Duits patriottisme blijkt, lijken sterk op die van hun opponenten. Ze zijn net zo zuiver van toon. Aan welke zijde een soldaat zich bevond, werd uiteindelijk alleen bepaald door waar zijn wieg had gestaan...


Je ziet het al, allemaal boeken over mijn favoriete onderwerpen! En dat met zo'n 60% korting!
Ook nog wat boekenkoopjes doen? Check even de Lannoo Online Boekenmarkt!


Tot de volgende keer!
Annelies

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuke aankoopjes, ben benieuwd wat je ervan vindt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze klinken alledrie wel heavy, het onderwerp oorlog is niet een van de makkelijkste. Tunnelkoorts lijkt me wel een boek waar je je goed kunt inleven.

    BeantwoordenVerwijderen