donderdag 15 november 2012

Voorjaarsboeken om naar uit te kijken!


De winter moet nog goed en wel beginnen en hier en daar duiken de eerste voorjaarsbrochures met frisse, nieuwe boeken al weer op. Ik heb er alvast een paar uitgezocht die zeker op mijn leeslijstje belanden!

De zwijgende zee - Hannah Richell

Dora en Dan wonen in Londen en verwachten hun eerste kind. Toch is Dora niet gelukkig. Tien jaar geleden verdween haar kleine broertje Alfie zomaar van het strand. 
Dora’s schuldgevoel is nog altijd fel aanwezig. Tot ze beseft dat ze zich niet langer kan blijven verschuilen voor haar verleden en terug moet naar het huis van haar jeugd, hoog op de kliffen van Dorset, waar in de diepte de zee tegen de rotsen beukt.

Verschijnt april 2013 bij The House of Books

Zo vader - Marcel Rözer
Journalist Marcel Rözer komt erachter dat zijn vader vroeger bij de Waffen-SS was. Hoe heeft dit verleden hem en zijn familie beïnvloed?
Verschijnt maart 2013 bij Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar

Voor de wolven - Jody Picoult 
Luke Warren heeft zijn leven lang wolven bestudeerd in de bossen van Canada. Hij begrijpt hen beter dan zijn eigen gezinsleden. Op een nacht krijgt hij een auto-ongeluk en belandt dodelijk gewond in het ziekenhuis. Zijn volwassen zoon Edward en zijn puberdochter Cara beslissen samen over het lot van hun vader. Moeten ze wachten tot Luke uit zijn coma ontwaakt? Of mag hij waardig sterven? Verschijnt april 2013 bij The House of Books

Ten Oorlog - Arnout Hauben
Arnout Hauben trok voor de één-serie Ten Oorlog langs de vroegere frontlinie door België, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Slovenië, Albanië, Macedonië en Griekenland. Onderweg tekende hij nog levende herinneringen aan de oorlog op.
Verschijnt april 2013 bij De Bezige Bij Antwerpen


Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit het supergrote aanbod nieuwe boeken dat ons weer opwacht aan het einde van de winter. Ik twijfel er niet aan dat er nog veel meer boeken hun plaats op mijn leeslijstje gaan veroveren!

Op welk(e) boek(en) zit jij zoal te wachten?

1 opmerking:

  1. Voor de Wolven lijkt me een erg aangrijpend boek. Genoeg om naar uit te kijken weer.

    BeantwoordenVerwijderen