donderdag 11 oktober 2012

RECENSIE | Back to school! - Jen Minkman

Vera heeft het als lerares Engels op de middelbare school al zwaar genoeg zonder vervelende leerlingen. Helaas blijft niets haar bespaard: als Morten aan het begin van het schooljaar haar klaslokaal binnenstapt, weet Vera meteen dat hij voor grote problemen gaat zorgen. Hij is nieuw op school, hij is sexy, en hij flirt met haar. En dan is er ook nog die XTC-zaak waar leerlingen van de school bij betrokken zijn. Kan ze het hoofd koel houden..?

Schrijfster Jen Minkman heeft met Back to school! wat mij betreft een geslaagd debuut gemaakt. Het boek leest vlot, zonder dat je er al te veel bij na hoeft te denken. Dat vind ik zelf altijd fijn.

Het boek is een romantische detective en op het eerste zicht zou dit geen boek zijn dat ik uit de rekken zou halen. Maar dit boek is meer! Het is vooral romantisch, maar soms ook een beetje spannend en zeker herkenbaar. Vera wekt vanaf het eerste hoofdstuk je sympathie op.

Sommige stukken van het verhaal mochten voor mij meer uitgewerkt zijn, zodat je als lezer de kans krijgt om mee te gaan in de gedachtegang van de auteur.

Een aanrader voor lezers die houden van een vlot geschreven, über-romantisch boek en nog een keertje willen wegdromen naar hun middelbare schooltijd!

«««

Back to school!
Jen Minkman
ISBN 9789086601998
Aantal pagina's: 234
Uitgeverij: Ellessy (2012)

4 opmerkingen:

  1. Klinkt goed! Ik heb hem ook liggen en ben heel benieuwd geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt als het soort boek waar ik vrolijk van wordt :) Ik ga hem zeker lezen als ik hem tegenkom bij de bib.

    BeantwoordenVerwijderen