maandag 8 oktober 2012

Nieuw binnen: Cadeautje!


Dit weekend kreeg ik zomaar een leuk cadeautje van mijn schoonmoeder! Tijdens een shoptocht door Maastricht tikte ze twee leuke boeken voor mij op de kop - mét harde kaft! Kijken jullie mee?

De engel van Grozny - Asne Seierstad
Hoe tel je gewonde harten? In welke statistieken vind je de gekrenkte kinderen terug? In de loop van de oorlogen, van 1994 tot nu, hebben 25.000 kinderen in Tsjetsjenië een of beide ouders verloren. Wie geluk heeft, woont bij familie of heeft een plekje gevonden in een weeshuis. Wie dat niet heeft, woont in een kartonnen doos, in een kapotgeschoten flatgebouw of in een buis langs de oever van de rivier, met verknipte geesten.
Åsne Seierstad schreef een aangrijpend boek over menselijke tragedies in een oorlog die maar geen geschiedenis wil worden.

Wachten op de schemering - Chaja Polak
Chaja Polak verloor begin 2006 haar oudste zoon. Door het verlies van haar kind dacht ze nooit meer te zullen schrijven, 'schrijven bestond misschien wel, maar ergens onbereikbaar ver, in een ander universum, niet voor haar.' Maar de woorden lieten zich niet binnen houden en onder haar handen ontstond zowel proza als poëzie.
Wachten op de schemering is het verhaal van Hanna, die haar zoon verliest. Vanaf de dag waarop de naam van zijn ziekte bekend wordt, verandert de wereld. Alles wat ooit vanzelfsprekend was, en begrijpelijk en aanvaardbaar, is dat niet langer. In die nieuwe, nog onbekende wereld probeert zij overeind te blijven.


Hebben jullie deze boeken al gelezen? Van welk boek zien jullie graag een recensie?


Tot de volgende keer!
Annelies

2 opmerkingen:

  1. Ik heb ze allebei nog niet gelezen. Ben heel benieuwd naar je recensies!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinken erg aangrijpend. Ik kijk uit naar je recensies :)

    BeantwoordenVerwijderen