zaterdag 8 september 2012

Najaarswishlist


In het straatbeeld duiken overal de nieuwe najaarscollecties op en in de boekenwinkels is dat niet anders. De laatste weken spendeer ik zowat al mijn vrije tijd aan het uitpluizen van de nieuwe najaarsbrochures van de uitgeverijen - en dat zijn er heel wat! Kijken jullie mee naar mijn najaarswishlist?Overlever - Sam Pivnik
Het waargebeurde verhaal van Sam Pivnik, een Poolse jood die tijdens WOII ontelbare malen aan de dood ontsnapte. Hij overleefde de getto’s in zijn geboortestad Bedzin, het concentratiekamp Auschwitz waar hij moest werken voor de ‘dokter des doods’, dr. Mengele, de kolenmijn in het Auschwitz-subkamp Fürstengrube, de dodenmars naar het westen, en het gevangenenschip Cap Arcona, dat door geallieerde bommenwerpers tot zinken werd gebracht. Geluk, fysieke kracht en een enorme wil tot leven zorgden ervoor dat hij ons nu dit verhaal kan vertellen.
Verschijnt 4 oktober bij Arbeiderspers.Haar stille stem - Arthur & Carly Fleischmann
In Haar stille stem vertelt de vader van Carly over de blijdschap bij de geboorte van zijn tweelingdochters, over de zorgen als Carly niet leert kruipen zoals haar zusje, niet reageert op haar ouders en in haar eigen wereld verdwaald lijkt te zijn. Na een eindeloze weg langs specialisten wordt de diagnose gesteld: Carly is zwaar autistisch. Na 10 jaar zonder enige verbale communicatie, typt Carly plotseling op een laptop de woorden HELP TANDEN PIJN. Het is het beslissende moment waarin ze eindelijk haar innerlijke stem weet te bevrijden. Door heel hard werken kan Carly van woorden zinnen maken met een betekenis en een boodschap.
Verschijnt 16 oktober bij The House of Books.


De Oorlogsbruid - Nancy Richler
Als een jonge mysterieuze vrouw in het naoorlogse Montreal opduikt, is het meteen duidelijk dat ze niet degene is die ze beweert te zijn. Ze probeert door het leven te gaan als de joodse Lily Azerov, maar dan verdwijnt ze spoorloos met achterlating van haar man en pasgeboren dochtertje. Waarom is ze weggegaan en waar is ze nu? Wie is ze werkelijk en wat is er gebeurd met de vrouw wier identiteit ze heeft overgenomen? Jaren later wil Ruth, de dochter die door Lily in de steek is gelaten, het antwoord op deze vragen weten en onderneemt een zoektocht naar de moeder die ze misschien nooit zal vinden of werkelijk leren kennen.
Verschijnt januari 2013 bij Orlando.


Een liefde in oorlogstijd - Margaret Leroy
Juni 1940, Guernsey. Vivienne probeert het dagelijks leven zo normaal mogelijk te houden voor haar dochtertjes, hoewel er elk moment bommen kunnen vallen. Haar man vecht aan het front. Wanneer de Duitsers het eiland bezetten, moet Vivienne kiezen tussen collaboratie of verzet. Maar hoe kun je je vijand haten als hij de liefde van je leven wordt? Bij Gunther, een Duitse officier, voelt Vivienne zich op en top vrouw. Hem zal ze nooit kunnen verraden...
Verschijnt januari 2013 bij The House of Books.
Kijk, van zulke vooruitzichten word ik echt helemaal blij! Een goed boek lezen met een warme chocomelk erbij als het buiten vriest dat het kraakt: het wordt bijna iets om naar uit te kijken!

Welke boeken die dit najaar uitkomen willen jullie hebben/lezen? Welke boeken staan er nog op jullie wishlist?


Tot de volgende keer!
Annelies

1 opmerking: