zondag 19 augustus 2012

Nieuw op mijn wishlist!


Er zijn de laatste weken weer heel wat nieuwe boeken op mijn wishlist beland en dan heb ik het nog niet over de nieuwe najaarsbrochures die her en der bij de uitgeverijen opduiken!! Mijn wishlist heeft ondertussen bijna buitenaardse proporties aangenomen. Vandaag een kleine selectie voor jullie!

De Kroon - Nancy Bilyeau

De KroonLonden, mei 1537. Wanneer de jonge non Joanna Stafford hoort dat haar nicht tot de brandstapel is veroordeeld omdat ze in opstand is gekomen tegen koning Hendrik de Achtste, neemt ze een beslissing die niet alleen haar eigen lot zal veranderen. Joanna loopt weg uit Dartford Monastry en breekt daarmee de kloostergelofte. Wanneer ze wordt gearresteerd en in de Tower of London word opgesloten blijkt ze een pion in een dodelijk machtsspel. In rui voor haar vrijheid krijgt Joanna, samen met monnik Edmund de opdracht een verborgen relikwie op te sporen. Deze zoektocht voert hen naar kloosters in heel Engeland. Zodra Joanna weet waarnaar ze op zoek is, moet ze besluiten wie ze kan vertrouwen en hoe ver ze zal gaan om haar leven, haar familie en alles wat ze liefheeft te redden.


Diggers - Gaea Schoeters

Diggers
Vijfentwintigduizend euro. Om alle restanten van de Eerste Wereldoorlog op een akker in de Westhoek te laten verdwijnen. Natuurlijk weigert archeoloog Arne Overstijns de opdracht. Tot zijn doctoraatsbeurs plots wordt ingetrokken. Samen met twee jeugdvrienden begint hij te graven. Wanneer de vette klei zijn geheimen prijsgeeft, komen ook de verborgen agendas boven. Met elke spadesteek schuiven de morele grenzen op. En dan doen ze de vondst van hun leven. Meteen daarna valt de eerste dode.
Villa Triste - Lucretia Grindle

Villa TristeTijdens de Tweede Wereldoorlog worden de zusjes Caterina en Isabella Cammaccio gedwongen de moeilijkste beslissingen van hun leven te nemen waarvan de consequenties nog jarenlang zullen doorwerken. Veertig jaar later moet Alessandro Pallioti een merkwaardige moordzaak op een oude man oplossen. De vermoorde man blijkt een held voor de verzetsleden van de Tweede Wereldoorlog te zijn geweest. Hij is doodgeschoten en er is zout in zijn mond gepropt. Hoe meer Pallioti zich in de zaak verdiept, des te meer komt de geest van de oorlog tot leven. Als hij het dagboek van Caterina tussen het bewijsmateriaal vindt, wordt een ontstellende geschiedenis van het verzet en het leven van twee zussen opgerakeld.


Welke boeken staan nog op jullie wishlist? Zouden jullie deze boeken lezen of hebben jullie ze al gelezen?


Tot de volgende keer!
Annelies

2 opmerkingen:

  1. Mijn wishlist is een beetje te lang om helemaal op te sommen maar een kleine greep eruit: Glazuur van Lisette Jonkman, een boek van Sharon Bolton (maakt niet uit welk, ze zijn allemaal de moeite denk ik)en Het appartement van Tatiana de Rosnay.
    Ellen

    BeantwoordenVerwijderen