woensdag 4 juli 2012

RECENSIE | Passie en Piemelbloemen - Ilse Annegarn & Sylvia Beugelsdijk

'Ik kwam dus nietsvermoedend binnen met mijn oude chipsschaal waar een scheur in zat. Zie ik daar op de tafel allemaal dingen die ik helemaal niet ken! Ik dacht eerst dat u een vertegenwoordiger van staafmixers was.'

De preutse uitvaartonderneemster Ietje Pietersen (49) leert Lis la Reine (32) kennen op een Tupperwareparty. Nou ja, zonder Tupperware, zoals Ietje verteld was, maar met volop erotische artikelen. De vrouwen schrijven elkaar, in een voortdurende e-mailwisseling en op zeer amusante wijze, over hun roerige levens. En zo ontstaat er tussen de totaal verschillende vrouwen een hechte vriendschap.


Ik las over dit boek op twitter en toen ik de titel voor de eerste keer hoorde dacht ik: "Huh? Piemelbloemen? WTF zijn piemelbloemen?!" Een beetje een vreemde titel, maar - toegegeven - hij blijft wel hangen. Ik kreeg het boek niet meer uit mijn hoofd en ik moest en zou het lezen. En gelezen heb ik het, in één keer!

Niet alleen de titel is origineel, het hele concept is origineel! Alleen de omslag doet je zin krijgen om het boek te lezen. Goud en roze, met een vleugje blingbling... En een harde kaft, voor mij altijd een groot pluspunt! Binnenin wordt op een aantrekkelijke manier het mail- en smsverkeer van de twee dames in kaart beeld gebracht. Er zitten op twee plaatsen ook door Lis en Ietje geschreven ansichtkaartjes ingeplakt en achteraan vind je ook nog twee blanco ansichtkaarten die je zelf kan opsturen.

Tot zover het uiterlijk... Is de inhoud even veelbelovend?

Het antwoord luidt volmondig JA!! JA, JA, JA! Dit boek mag van mij gerust onder de noemer hi-la-risch ondergebracht worden. Hilarisch én herkenbaar! Ik denk dat iedere vrouw die dit boek leest zich wel herkent in de verhalen van de twee dames.

Tegen alle dames die zich nog steeds afvragen wat piemelbloemen zijn, zou ik zeggen: lezen! En dan kom je ook in één keer te weten wat een flirty fli-fla-flower is, wat een vent moet doen om een orang oetlul te zijn en hoe je de Intratuin omtovert tot een Intrapuin!

Score:
««««

Passie en Piemelbloemen
Ilse Annegarn & Sylvia Beugelsdijk
ISBN 9789081697095
Aantal pagina's: 169
Uitgeverij: Mooi Media (2012)

3 opmerkingen:

  1. Nog nooit van dit boek gehoord, maar het klinkt veelbelovend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook voor mannen die tegen een beetje kritiek kunnen is dit een erg vermakelijk boek! Aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen