zaterdag 21 juli 2012

RECENSIE | De Ooggetuige - Simone van der Vlugt

Manon Jonker is getuige van een roofoverval bij een juwelier. Ze overleeft het doordat de overvallers denken dat ze blind is. Wanneer de daders erachter komen dat Manon alleen slechtziend is, volgen er een paar beangstigende confrontaties.Dit boekje was het geschenk tijdens de Maand van het Spannende Boek 2012 en het is zeker een goed uithangsbord geweest voor het genre en voor Simone van der Vlugt! Haar thrillers zijn ondertussen alom bekend en ook met De Ooggetuige is het raak.

Bij dunne boeken heb ik vaak het gevoel dat het verhaal niet de kans krijgt om op gang te komen, dat de personages zich niet ten volle kunnen ontwikkelen, maar daar is hier geen sprake van. Voor een boekje van amper 100 bladzijden is het verdomd spannend! Het is op geen enkel moment voorspelbaar en het heeft een verrassende plot.

De Ooggetuige is volgens mij op het moment niet meer los te koop, maar moest je er nog de hand op kunnen leggen is het zeker een aanrader!


Score:

De Ooggetuige
Simone van der Vlugt
ISBN 9789059651630
Pagina's: 95
Uitgeverij: Ambo|Anthos (2012)

3 opmerkingen:

  1. Staat nog op het programma om te lezen :) hou van de boeken van Simone van der Vlugt. In november verschijnt haar nieuwe boek (begin van serie??) kan niet wachten :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja daar heb ik iets over gelezen. Kijk er ook wel naar uit. Ben fan van haar boeken.

      Verwijderen