donderdag 12 juli 2012

Boekentips voor Frankrijkfans


De Eiffeltoren, de Provence, du pain, du vin et du Boursin... Aaahh, la douce France! Mais oui! Vandaag krijgen jullie van mij de boekentips du jour voor Frankrijkfans!

De dorpswinkel van Madame Josette - Julia Stagg

De dorpswinkel van Madame Josette

Het dorpje Fogas in de Franse Pyreneeën wordt opgeschrikt door een vreemde snoeshaan. Maar het blijkt Fabian, een oud-dorpsbewoner. Fabian is teruggekomen uit Parijs om de dorpswinkel grondig te moderniseren. Helaas worden al zijn pogingen daartoe met een luidkeels non! weggehoond. Hij wil de moed bijna opgeven wanneer hij onverwacht wordt getroffen door een meeslepend ‘chanson d’amour’.
De dorpskapper van Amour - Julia Stuart

Dorpskapper Van Amour

Nu te veel van zijn klanten kaal worden, besluit de getalenteerde dorpskapper Guillaume Ladoucette van het Franse dorp Amour-sur-Belle een relatiebureau te beginnen. Naar zijn mening heeft het dorp meer liefde nodig. Maar aanvankelijk wil het niet erg lukken. 'Niet bij iedereen is het liefde op het eerste gezicht,' meent Guillaume. 'Liefde is als een goede cassoulet, zij heeft tijd en toewijding nodig'.

Chocolat - Joanne Harris

Chocolat / MidpriceIn het Franse dorpje Lansquenet staat de tijd stil. Al een eeuw is er niets veranderd, maar dan vestigt Vianne Rocher zich met haar dochter in het ingedutte plaatsje. Ze opent een chocolaterie en ze beschikt over de welhaast magische gave om voor elke inwoner de juiste soort chocola uit te kiezen. De lekkernijen uit haar winkel doen de strenge gelovige, stugge dorpelingen langzaam maar zeker voor haar smelten. Viannes vermogen om de verborgen verlangens van haar dorpsgenoten aan te voelen en te voeden, maakt dat de gesloten bewoners steeds opener worden. Naar Vianne toe en naar elkaar. De conservatieve burgemeester is niet gediend van deze bedreiging van de status quo. Vianne wordt de spil in een strijd tussen hen die alles bij het oude willen laten en de mensen die enthousiast hebben geproefd aan een nieuw soort vrijheid. En dan is daar ook ineens de knappe vreemdeling die bij Vianne zelf allerlei gevoelens losmaakt.


Dit waren mijn boekentips du jour voor Frankrijkfans. Volgende keer gaan we weer verder op onze tocht langs zonnige bestemmingen met boekentips voor... Italiëfans!

Tot de volgende keer!
Annelies
Geen opmerkingen:

Een reactie posten