zaterdag 28 juli 2012

TIP | Feel Good Werkschriftjes

Jullie kennen waarschijnlijk de Wreck this Journal-reeks van Keri Smith, leuke boekjes die je naar hartenlust kunt vol tekenen, bekladden of gewoon compleet naar de vaantjes kunt helpen. Daar deden deze Feel Good Werkschriftjes me in eerste instantie aan denken toen ik ze zag liggen bij de boekhandel. Maar er zit meer achter! Deze boekjes dienen een hoger doel. Er zijn ondertussen al 8 delen verkrijgbaar met tips, technieken en oefeningen voor meer zelfvertrouwen, voor positief denken, enz. Het zijn dus echt werkschriftjes zoals vroeger op school, waar je oefeningen in kan maken. Kijk mee naar de Feel Good Werkschriftjes van Deltas!
Durven loslaten
Iedereen heeft wel iets waaraan hij of zij krampachtig vasthoudt: spijt, een trauma, een overtuiging, een schuldgevoel… Dat belemmert ons om volop te genieten van het leven. In dit boekje vindt u technieken en oefeningen die u helpen ontdekken wat u verhindert om vooruit te gaan. U leert onder andere om u te concentreren op wat positief en goed is, de verwachtingen van anderen los te laten, verplichtingen waaronder u gebukt gaat in vraag te stellen en totaal bevrijd weer 'ja' te zeggen tegen het leven.

Meer zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen is een essentiële bron van levensvreugde die u toelaat om uzelf te aanvaarden en van uzelf en van anderen te houden. Zelfvertrouwen is iets waar u uw hele leven lang aan kunt werken. Waarom dan niet nu meteen beginnen? In dit boekje vindt u technieken en oefeningen die u daarmee kunnen helpen. Haal het beste uit uzelf, want elke dag brengt nieuwe uitdagingen om aan te gaan en moeilijkheden om te overwinnen, maar ook dingen om van te genieten!

Gelukkig zijn
Geluk is een ruim begrip. Het neemt voor ieder van ons verschillende vormen aan. Sommige mensen menen geluk te kunnen vinden in het materiële, maar niets is minder waar! Geluk vindt u niet, het bouwt zich op en ontwikkelt zich. In dit boekje vindt u technieken en oefeningen die u helpen het ware geluk te ontdekken. U leert onder andere positief te denken, uw dankbaarheid te uiten, te genieten en voldoening te vinden in wat u doet en hebt. Geluk valt u immers niet zomaar in uw schoot, u moet ervoor kiezen!


Meer aandacht voor jezelf
Hebt u soms het gevoel dat u uzelf wegcijfert? Of hebt u een schuldgevoel als u iemand iets weigert? Dan is het hoog tijd om meer aandacht te besteden aan uzelf. In dit boekje vindt u technieken en oefeningen die u helpen om beter te zorgen voor uzelf. U leert onder andere om aandacht te besteden aan uw gevoelens, uw grenzen te respecteren, assertief en respectvol te zijn in de communicatie met anderen, te luisteren naar uw echte 'ik' en met volle teugen te genieten van het leven!

Weg met het overbodige
Hebt u vaak het gevoel dat u overstelpt wordt door uw bezittingen? En vindt u dat al die dingen te veel tijd, geld en plaats in beslag nemen? Dan is het hoog tijd om u te concentreren op wat belangrijk is in uw leven en de ballast overboord te gooien! In dit boekje vindt u technieken en oefeningen die u daarbij kunnen helpen. Ga aan de slag en creëer meer ruimte, zodat u meer tijd en energie kunt investeren in wat echt belangrijk is!Ontdek je verborgen talenten
In dit boekje vindt u technieken en oefeningen om uw verborgen talenten te ontdekken en zo uw dromen te verwezenlijken. Verspil geen energie aan het corrigeren van uw slechte kantjes, maar leer juist uw sterke kanten gebruiken en ontplooien. Twijfel niet aan uzelf, ga er gewoon van uit dat u het kunt!


Positief denken
Positief denken is niet vanzelfsprekend. Toch kunnen ook van nature minder optimistische mensen het leven van de positieve kant leren bekijken. U beslist namelijk zelf of u die roze bril waarover iedereen het heeft, wel of niet opzet. In dit boekje vindt u technieken en oefeningen die u daarbij helpen. U leert onder andere hoe u uw aandacht niet meer automatisch op het negatieve kunt richten en hoe u anderen het voordeel van de twijfel kunt geven zonder naïef te zijn. Ook leert u hoe u piekergedrag kunt voorkomen en zonder schuldgevoelens kunt genieten van kleine pleziertjes, waardoor uw levenskwaliteit zonder twijfel toeneemt!

Weg met dat schuldgevoel
Iedereen heeft weleens een schuldgevoel, maar niet iedereen ziet het verschil tussen schaamte, gezonde en ongezonde schuld. Bovendien ontstaan schuldgevoelens niet altijd bij uzelf, maar ook anderen kunnen u ermee opzadelen. Hoe dan ook, door deze vervelende spelbrekers kunnen we niet altijd volop van het leven genieten. In dit boekje vindt u technieken en oefeningen die u helpen deze schuldgevoelens los te laten. U leert onder andere hoe u bewuste keuzes kunt maken zonder u daarbij schuldig te voelen en hoe u volop kunt genieten van leuke momenten. Ook leert u inzien dat schuldgevoelens u een vals gevoel van controle geven en dat u niet verantwoordelijk bent voor het geluk van anderen! Het zijn dus echt zelfhulpboekjes waar je in kan schrijven en nota's kan maken. Wel handig, want andere zelfhulpboeken bieden ook vaak oefeningen aan, maar waar moet je ze dan maken? Ik vind het wel een leuk concept. Verwacht geen echt boek, het zijn schriftjes en zo zijn ze ook echt vormgegeven. Adviesprijs voor deze boekjes is € 9.95 per stuk.

Zouden jullie deze Feel Good Werkschriftjes kopen? Welke spreken jullie het meest aan?


Tot de volgende keer!
Annelies