zaterdag 30 juni 2012

RECENSIE | Zomerlicht - Luanne Rice

May Taylor verzorgt bruiloften, evenals haar moeder en grootmoeder dat deden. Hoewel May gelooft in de aanwezigheid van magie in het dagelijkse bestaan, is haar eigen leven niet altijd gelukkig verlopen. Al jong verloor ze haar ouders en haar grote liefde liet haar in de steek toen hun kind werd geboren. Toch beleeft May veel plezier aan haar vijfjarige dochter. Kylie is een bijzonder meisje dat veel meer ziet en hoort dan andere mensen.  
Martier Cartier is de knapste en beroemdste ijshockeyspeler van de Boston Bruins. Maar ondanks alle roem en eer is hij in zijn hart verdrietig en eenzaam. Tot hij May ontmoet...
Dan is het voor beide liefde op het eerste gezicht. Voorzichtig beginnen May en martin te geloven in een gedeelde toekomst. Maar die lijkt helaas onmogelijk...

Ik las dit boek een aantal jaar geleden tijdens een zonnige vakantie aan het zwembad en zelfs 35°C kon niet verhinderen dat de tranen over mijn wangen rolden. Het boek is mij sindsdien altijd bijgebleven en daarom wil ik het vandaag ook met jullie delen!

Luanne Rice is bij ons, ten onrechte, niet zo bekend. In Amerika zijn haar boeken stuk voor stuk bestsellers. Helaas zijn ze niet allemaal vertaald in het Nederlands. Zomerlicht onder andere gelukkig wel!

Zomerlicht is een echte vrouwenroman. Een ontroerend liefdesverhaal, tragische gebeurtenissen, een vleugje magie en een happy end... Wat wil een vrouw nog meer?

Als je nog op zoek bent naar een zomers boek dat makkelijk wegleest, dan is Zomerlicht echt iets voor jou!


Score:
««««


Zomerlicht
Originele titel: Summer Light
Luanne Rice
ISBN 9780553582659
Aantal pagina's: 413
Uitgeverij: The House of Books (2004)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten